Wpis z mikrobloga

Proszę o polecenie ksiazki dla chłopca lat 9. Nie mam zielonego pojęcia czym się interesuje. I w sumie też nie wiem co czytają dzieciaki w takim wieku #dzieci
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak, dokładnie

@robertx: W podbazie bylismy na jakies szkolnej wycieczce w krakowie. Malo bo malo ale dostalem od rodzicow jakies kieszonkowe na wyjazd. Wydalem je na kupno kolejnej ksiazki z serii przygod Tomka :)
Koniec koncow mialem calosc w biblioteczce :)
  • Odpowiedz
@robertx: A propos bibliotek... Ukradzione od jakiegos mirka z mikro (picrel)
Biblioteki to ja uzywlaem nalogowo. 30 lat temu w polsce internetu po prostu nie bylo :P Ale tam to raczej bardziej "techniczne" ksiazki bralem :P
gorzki99 - @robertx: A propos bibliotek... Ukradzione od jakiegos mirka z mikro (picr...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@gorzki99: Ja odkąd dostałem swój pierwszy „lepszy” telefon tj Sony Ericssona k800i przerzuciłem się głównie na ebooki - ściągałem sobie z internetu książki i czytałem co mi się podobało. Z ergonomią to nie miało wiele wspólnego bo to jeszcze format .jar był jak dobrze pamiętam czy coś takiego i na ekranie był po prostu sam tekst, bez żadnych odstępów, akapitów itp, ale jakoś mi to bardziej pasowało i zostało mi
  • Odpowiedz
  • 0
@-pafel akurat ten dzieciak już czyta. Dlatego zdecydowałam się na wybór ksiazki. Z tego co wiem młody nie ma komputera

@robertx dziękuję, przyjrzę się

@josan właśnie rozważałam czy nie za trudne
  • Odpowiedz
@robertx: Ja pomimo tego ze jestem wychowany na bibliotekach i ksiazkach to mam kundla. jest to wygodniejsze. No ale wiem co to biblioteka. No to mnie rozbawilo to co wkleilem. co-reading. Kurde ten XXI wiek jest fajny - takie nowosci :)
  • Odpowiedz
@Natna213: Harry Potter, Apollo i boskie próby, Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy, Baśniobór, Spirit Animals, Kroniki Archeo, Babcia Rabuś, Opowieści z Narnii, Hobbit, Mikołajek, Ulysses Moore.
  • Odpowiedz
@Natna213: Bez żadnych wskazówek trudno ... jak lubi piłkę to Gol (Luigi Garlando) jest bardzo spoko, Harry Potter czy Mikołajek to w zasadzie pewniaki, jeśli jeszcze ich nie ma. Może Maja i Lasse - taka skandynawska seria o młodych detektywach
  • Odpowiedz