Wpis z mikrobloga

• 0
@gorzki99: Widoczność pieszego dla innych pojazdów, np. pod kątem tego, że akurat jakiś łebek mógł wpaść na pomysł wyprzedzania pojazdu który się zatrzymał etc.
  • Odpowiedz
Widoczność pieszego dla innych pojazdów, np. pod kątem tego, że akurat jakiś łebek mógł wpaść na pomysł wyprzedzania pojazdu który się zatrzymał etc.

@Plecakofil: Czy ja czasem nie napisalem:

Poza praktycznym ze jak przejdzie od "przodu pojazdu" to musi sie wychylic zeby zobaczyc czy go nic nie pierdutnie.

A tak... Wlasnie tak napisalem :P
  • Odpowiedz
  • 0
Obrazek 2.

Chodzi o taką sytuację, dzieci wysiadają z autobusu i chcą przejść na przystanek

Powinny przejść przed autobusem (czerwona strzałka) czy przeczekać aż autobus odjedzie i przejść za nim (zielona strzałka)?
Plecakofil - Obrazek 2.

Chodzi o taką sytuację, dzieci wysiadają z autobusu i chcą p...

źródło: 1000035019

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Plecakofil Zbyt dużo teorii - wiadomo że najlepiej żeby odjechał. Pieszy natomiast przechodząc w takim miejscu powinien upewnić się o bezpieczenstwie w trakcie przekraczania jezdni, natomiast pojazdy jadące obok przystanku autobusowego który nie jest przy chodniku - jak na tym zdjęciu - mają obowiązek zachować szczególną ostrożność i upewnić się, że ktoś zza tego autobusu nie wyjdzie.
  • Odpowiedz
@Plecakofil z założenia przechodziłem za, aby nie zostać rozjechanym jakby auto ruszyło z jakiegoś powodu.

Od czasu jak mam auto z automatyczną klapa i chodzę ze swoimi kluczykami, a żona swoimi to przechodzę z przodu bo to idiotyczne rozwiązanie potrafi otworzyć klapę jak przechodzę....
  • Odpowiedz
Powinny przejść przed autobusem (czerwona strzałka) czy przeczekać aż autobus odjedzie i przejść za nim (zielona strzałka)?

@Plecakofil: a czasami w autobusie szkolnym nie ma opiekuna, który powinien te dzieciaki przeprowadzić na drugą stronę? I wtedy autobus bez opiekuna nie odjedzie.
  • Odpowiedz