Aktywne Wpisy

diamondhands +18
#iran czy tylko ja mam wrażenie że istnieje jakas blokada informacyjna z tej wojny? trudno o jakieś sprawdzone informacje, wszędzie zalew ai slop, nie wiadomo do końca jak to wszystko jest skoordynowane

Stichija +4
Się nadajecie do tarcia chrzanu

Z kanału YT 'stac mnie'
Dlaczego POLSKI WĘGIEL jest najdroższy na świecie?
Pod najnowszym filmem mam dużo komentarzy, że to wina UE, podatków, złych zagranicznych koncernów...
Kochani... ETS, Bruksela, VAT, sankcje rosyjskie itd. to wszystko wpływa na cenę węgla... ale nic nie dobija polskiego górnictwa jak górnicy.
Aby wydobyć TONĘ węgla potrzeba zwykle od 100-300 górników. W USA tylko 85 osób.
A w Polsce aż 822.
Przykro mi, ale wciąż podtrzymuję zdanie z filmu. Aby uzdrowić górnictwo musimy:
☑️ usunąć wszystkie przywileje górnicze
☑️ obciąć pensje o 20-30%
☑️ rozwiązać związki zawodowe i pozbyć się związkowców, którzy nie dają nic, a tylko biorą pieniądze
☑️ zwolnić 20% górników
Wtedy rentowność się pojawi, inaczej nie ma sensu inwestować w zgazowanie węgla i wodór.
źródło: temp_file3250872139796590255
Pobierz@TakiSeLogin: to co oni po kilogramie wydobywają? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nic ci nie dadzą twoje pomysły, bo pracochłonność polskich kopalń wynika przede wszystkim z głębokości eksploatowanych pokładów oraz zurbanizowanego terenu nad nimi. Jak rusza ściana, to pracuje przy niej oraz przy odstawie dostarczającej urobek na