Wpis z mikrobloga

#odyn #korsir ladnie trafil, ale pierscionka za pełny hajs nie sprzeda, kto mu to niby kupi, jubiler sprzedaję coś z certyfikatami itd, a tutaj co, chyba że na allegro ktoś na zareczyny kupi za 3-4k, ale na bank nie za pełna cene - no chyba że jakiś fan
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OdcienZieleni: wiadomo... co najwyżej może podnieść wartość jak trochę wypoleruje i wrzuci na chwilę do myjki ultradźwiękowej...
co do certyfikatu - to można go zrobić, tylko trochę to będzie kosztować..
  • Odpowiedz
@SgtAlApone_: Odyn wspominał nie raz, że jak udałoby się znaleźć właściciela to chętnie odda i pewnie w tym momencie dostałby jakieś $$$ za fant co jest uznawane w świecie poszukiwaczy za super inicjatywę i za to szacunek się należy! Co prawda istnieje strasznie małe prawdopodobieństwo, że znajdzie właściciela zguby ale czasem mu się to udawało i faktycznie oddawał zgubę!
  • Odpowiedz
@quiksilver: Po co mają sprzedawać ze stratą skoro dopiero co skupili. Rudy dowiózł towaru grubemu i wola po takim czasie nagle wysyp znalezisk. Wcześniej dziwnym trafem pusto. Bo tam nie ma lokalsów i praktycznie poza sezonem xD Opisałem ładnie wszystko wcześniej w tym tagu, jeszcze przed wyprawą i się potwierdziło ;)
  • Odpowiedz
@ryjek201: aleeee tak zawsze tak mozna powiedsziec ze oni cos sobie wrzucaja, najmniej to chyba mozna powiedziec jak cos w lesie szuakaj i jest pod ziemia
  • Odpowiedz
Przede wszystkim to bym uważał na jubilerów przy niesieniu do sprawdzenia - kiedyś słyszałem o akcjach z podmienianiem "kamieni" jeśli się u kogoś zostawiało :D
  • Odpowiedz
@Dejwor: Chopie, na miejscu są miejscowi plus dawno po sezonie. Jak myślisz dlaczego tak daleko od domu takie extra znaleziska? Bo nikt tego nie zweryfikuje. W razie co powiedzą, że są twórcami i mogą pokazywać co chcą. Złoto podrożało ostatnio prawie o 30% więc wcale nie kupili wcześniej i wcale nie pokazują dla wyświetleń. Jak rudemu blondaskowi to wytknąłem przy poprzedniej wyprawie to się obsrał i dociekał wściekle czy mogę
  • Odpowiedz
@ryjek201: ale miejscowi mogę nie chodzić w woderach czy nurkować, nie da się tego sensownie wytłumaczyć, a zawsze mogę być ludzi którzy się kąpią i im coś wypadnie, w polsce jak znajdziesz zloto to też sobie podłożyłeś dla youtube?
  • Odpowiedz
@Dejwor: zawsze można podrzucić kupione wcześniej złoto, zarobić na wzroście wartości i na wyświetleniach. Na dobrą sprawę gruby z rudym byliby frajerami jak by tak nie zrobili. Życie pokazuje co piniądz robi z mózgiem, był pawulon był, były kotki ratowane na materiałach były, był budda był itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz