Aktywne Wpisy

mirko_anonim +84
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja chyba nigdy nie zrozumiem facetów. Poznaliśmy się rok temu. Mówił, że marzy o tradycyjnej kobiecie, takiej która lubi zajmować się domem, spokojnej itp
Mieszkamy razem od pół roku. Ostatnio powiedział, że wydaje mu się już nudna.
A ja pracuję zdalnie po 4h dziennie, czasami mniej. Spoko zarabiam, mam zawód który lubię.
Sprzątam, gotuję, uwaga nawet płacę za połowę wydatków pomimo dysproporcji w wykonywaniu obowiązków xd
Wiecie jak to usłyszałam to opadły
Ja chyba nigdy nie zrozumiem facetów. Poznaliśmy się rok temu. Mówił, że marzy o tradycyjnej kobiecie, takiej która lubi zajmować się domem, spokojnej itp
Mieszkamy razem od pół roku. Ostatnio powiedział, że wydaje mu się już nudna.
A ja pracuję zdalnie po 4h dziennie, czasami mniej. Spoko zarabiam, mam zawód który lubię.
Sprzątam, gotuję, uwaga nawet płacę za połowę wydatków pomimo dysproporcji w wykonywaniu obowiązków xd
Wiecie jak to usłyszałam to opadły

mickpl +1375
Ociepanie, takiego epickiego starcia na tagu dawno nie było XD Mirek kręci aferę, że go deweloper oszukał. No i wychodzi, że trochę oszukał. Deweloper odpisuje, że mirek kupił mieszkanie na flipa i od razu wystawił drożej, mamy screeny. Mało? Otóż inne mirki szukają i znajdują, że mirek fliper jest jeszcze dodatkowo innym deweloperem.
deweloper deweloperowi deweloperem XD
#nieruchomosci #natropieflipperow #deweloperka #afera
deweloper deweloperowi deweloperem XD
#nieruchomosci #natropieflipperow #deweloperka #afera
Mam bardzo dużą działkę, chciałbym wydzielić część (z 10 arów) i na tej wydzielonej części postawić domek na zgłoszenie.
Ile może trwać taka procedura wydzielenia/podziału?
Czy mogę zacząć budowę skoro działka i tak jest moja i następnie podczas budowy lub po niej wydzielić działkę którą chcę mieć pod ten budynek?
#prawobudowlane #budujzwykopem
@shaku79: będzie więcej, w graniach miasta chyba są odrolnione z mocy prawa (wg google), a nic tam od 20 lat nie rośnie, tylko łąka i teraz samosiejki
@anamorfoza: działka jest w graniach miasta więc już jest odrolniona, woda jest na działce, przepompownia ścieków jest przy granicy,
wydaje mi się, że warunki zabudowy już były kiedyś wydane bo miała być tam inna budowa, pytanie czy warunki zabudowy mają jakiś termin ważności. @Haiiro
Geodeta nie zajmuje się budową domów i planowaniem przestrzennym - od tego jest architekt i najlepiej z nim rozmawiać co i jak. Albo się edukować samodzielnie.
Co do podziału to znajdź firmę geodezyjną i oni już zobaczą co masz i czy działkę można w ogóle podzielić.
Ja też nie będę się na temat podziałów i ewidencji
Tak jak wcześniej wspomniałeś z racji tego, że Twoja działka położona jest na terenie Miasta to z mocy ustawy zmienione jest jej przeznaczenie... Ale pozostaje jeszcze drugi temat związany z wyłączeniem gruntu z produkcji rolnej a ta kwestia dotyczy również działek na terenie Miasta