Kupiłem mieszkanie gdzie w teorii wg internet.gov.pl jest internet. No i był wczoraj gość z netii i nie mógł znaleźć światłowodu. Dziś gość z vectry na dwóch kablach nie miał sygnału, więc umowa do rozwiązania i elo. Co mam robić? Do kogo uderzać?
@Ruotian: pytałem, vectra i netia. Gość z vectry mówi, że nie ma sygnału na kablach, pewnie uszkodzony kabel pod tynkiem, a gość z netii nie znalazł światłowodu...
@kurazjajami: baba z administracji to tępa krowa, administracja ma obowiązek podać informację gdzie są przyłącza światłowodowe itd. a nie jakieś Moico.
@kurazjajami: wiesz i wytłumacz babie że ona nie będzie wybierać firmy, tylko Ty, a jak nie wiedzą gdzie są przyłącza dla instalatorów, niech da namiar na technika który wie
wiesz i wytłumacz babie że ona nie będzie wybierać firmy, tylko Ty, a jak nie wiedzą gdzie są przyłącza dla instalatorów, niech da namiar na technika który wie
@MisterMinister: @kurazjajami na niektorych inwestycjach jedna firma ma wylacznosc, chyba murapol tak robi
@Wychwalany: ofc baba znowu odebrała, nic nie wie, dała mi numer do konserwatora, który też nic nie wie, a netia mówi, że sprawa trafiła do koordynatora czy innego gówna i mam czekać na odpowiedź.
@kurazjajami: nowe mieszkanie czy rynek wtórny. Może poprzedni właściciel coś poremontowal i pozmieniał. Możesz popytać. Często główny kabel wchodzi nad drzwi wejściowe i stamtąd są rozdzielane na gniazdka.
@kurazjajami: ogólnie nie jest to wiekszy problem, pracowałem w netii lata temu. Po prostu pociagna Ci nowy kabel i nie będzie tematu. Tylko może to dłużej potrwać. Nie wiem jak teraz, wtedy to była kwestia kilku dni bo ekipa od ciągnięcia kabli to nie ta sama ekipa która podłącza neta w chacie i po prostu muszą mieć termin wolny.
@kurazjajami @Hmrogrz: u mnie było tak, że jeden koleś przyjechał z kablem i routerem, i zrobił wszystko podczas jednej wizyty. Według informacji na stronie netii nie było wolnego slota nawet na stary internet a w punkcie obsługi klienta okazało się, że mogą mi podpiąć światłowód. Gościu przeciągnął kabelek z mieszkania przez cały budynek w dół, zajęło to może z godzinę.
@kurazjajami ja mam z netii od jakichs 15 lat i żadnych problemów, apropo moico to dwóch znajomych ma i faktycznie mówią, że na poczatku wszystko działało super i byli zadowoleni, ale teraz k----ą jak gramy w cs’ka to w ciagu jednego meczu potrafi im 3 razy neta wywalić i to tak przez ostatnie 4-5 miesiecy xD
Ale piecze psiegrywów, że będzie w Polsce rejestr psów i kotów, obowiązkowe OC psów i obowiązkowe szczepienia. Ciekawe ile empatycznych właścicieli psów wtedy zrezygnuje i przywiąże psa do drzewa w lesie, albo odda do schroniska.
#vectra #netia #wroclaw #internet #siecikomputerowe #komputery
@kurazjajami: a wpiął drugi koniec kabla? bo jak nie było nigdy internetu podłączonego to jeden koniec dynda w rozdzielni
@MisterMinister: @kurazjajami na niektorych inwestycjach jedna firma ma wylacznosc, chyba murapol tak robi
@Wychwalany Op pytał sąsiadów i mają Netię i Vectrę