Wpis z mikrobloga

Oglądam po 15 latach od początku serial Rodzina Soprano, jak byłem młody to ten serial mnie śmieszył, teraz zupełnie inne odczucia. Mam wrażenie, że kiedyś kręcili bardziej ambitne seriale gdzie trzeba chwilkę pomyśleć. Ogólnie polecam, klimat i wielowątkowość jest niesamowita.

#seriale
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tataBrajanka: teraz też są ambitne seriale, nawet jest ich więcej, ale chłamu jest jeszcze więcej i tak się wydaje. Przypomnę, że kiedyś większość seriali miała po 20+ odcinków i były to głównie procedurale, zaczęło się to zmieniać początkiem lat 2000 kiedy powstawały produkcje o ciągłej fabule, a obecnie jest moda na miniserie z 8-10 odcinkami, a czasem zamkniętą fabułą w 1 sezonie.
  • Odpowiedz
@dzieju41 Ja przez pierwszy sezon ledwo co przebrnąłem i podchodziłem kilka razy, później poszło. Niedawno obejrzałem 2 raz cały i jest w moim top.
  • Odpowiedz
@tataBrajanka: ostatnie seriale jakie obejrzałem od początku do końca z zaciekawieniem to byli Synowie Anarchii i Breaking Bad. Tych netflixowych polit poprawnych goowien nie moge oglądać.
  • Odpowiedz