Aktywne Wpisy

xmadesio +62
Dzisiaj mija 4 lata odkąd #emigracja do #lodz
Pamietam jakby to było wczoraj: pociąg, jeden bagaż, laptop, bilet w ręku i marzenia. Samotna emigracja nie jest łatwa. Szukanie pracy, nieprzespane noce i wewnętrzne rozterki czy w ogóle warto. Inne miasto, inny język, inni ludzie. Rodzina i dawni przyjaciele w Krakowie. I ciagle zadawanie sobie tego samego pytania „czy warto?” „Czy dam radę?”
Dzisiaj wiem, ze nie warto. Nie
Pamietam jakby to było wczoraj: pociąg, jeden bagaż, laptop, bilet w ręku i marzenia. Samotna emigracja nie jest łatwa. Szukanie pracy, nieprzespane noce i wewnętrzne rozterki czy w ogóle warto. Inne miasto, inny język, inni ludzie. Rodzina i dawni przyjaciele w Krakowie. I ciagle zadawanie sobie tego samego pytania „czy warto?” „Czy dam radę?”
Dzisiaj wiem, ze nie warto. Nie

źródło: IMG 2412
Pobierz
duzy_krotki +118
5% obywateli Polski to grupa bezwzględnych ludzi, którzy zgarniają fortunę na nieruchomościach, lobbując, manipulując i windując ceny w nieskończoność. To nie jest zwykły biznes, to maszyna do drukowania pieniędzy, napędzana krzywdą zwykłych ludzi, oszukująca ludzi jak HREIT. Wyzysk, oszustwa i bezwzględne wykorzystywanie słabszych, którzy padają ofiarą ich chciwości.
Ten system nie jest zepsuty, on działa dokładnie tak, jak został zaprojektowany, by bogaci stawali się jeszcze bogatsi, a reszta społeczeństwa tkwiła w pułapce
Ten system nie jest zepsuty, on działa dokładnie tak, jak został zaprojektowany, by bogaci stawali się jeszcze bogatsi, a reszta społeczeństwa tkwiła w pułapce
Pierwszy raz kupuję coś na allegro lokalnie. Czy sprzedawca otrzymuje moją kasę przed wysyłką przedmiotu, czy działa to na zasadzie jak olx, że dopiero jak odbiorę paczkę i potwierdzę, że wszystko jest ok?
Komentarz usunięty przez autora
źródło: image_picker_50CC859D-B118-4A2B-AE2E-B4C31C7839B2-1520-000000702A164D29
Pobierz