Aktywne Wpisy

R_O_T_T_E_N +190
źródło: temp_file3425902407203960559
Pobierz
StalkomirNowak +30
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3425902407203960559
Pobierz
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chce sobie kupić wkrętarke, głównie do składania/rozkładania mebli, proste diy, zrobienie małych dziur w ścianie (gips + pustak prawdopodobnie), ale niestety też chciałbym jej użyć w garażu gdzie jest już beton, ale same dziury byłby na małe wkręty.
Poszukałem i znalazłem, że idealna byłaby wkrętarka z udarem gdzieś 50 +/- nm. Według mojego excelowego rozeznania, różnica w cenie (wkrętarka, ładowarka, bateria) między Parkside performance, a dewalt to tylko 136 zł.
https://www.lidl.pl/p/parkside-performance-akumulatorowa-wiertarko-wkretarka-udarowa-20-v-psbsap-20-li-b3-bez-akumulatora-i-ladowarki/p100357989
https://allegro.pl/oferta/wiertarko-wkretarka-udarowa-18v-68nm-dewalt-dcd100ynt-16546306663
- Lidl jest znany z tego, że gwarancje mają świetną, na wykopie też chwalą plus inne sprzęty też mają tanie ( a aku już będę miał).
- Zaś dewalt to jakość sama w sobie i tam gwarancji używać prawdopodobnie nie będę musiał + aku też będę miał, ale sprzęty zawsze trochę droższe o pare złotych.
Mirkowe i mirabelki w co iść?
źródło: Wiertarko-Wkretarka-udarowa-18V-68Nm-DeWalt-DCD100YNT-Kod-producenta-DCD100YNT
PobierzMam wkrętarkę makitę, dość stara, właśnie z opcją udaru. Jak wierceń wiercę w cegle to mam wrażenie że zaraz się zepsuje :-/ ciężko idzie pomimo ostrego wieetła. W betonie nie udało mi się wywiercić.
A do skręcania mebli kup sobie jak najmniejszą wkrętarkę, psrkside ma taką 12v ze zdejmowanym futerkiem. Odkąd
Wkrętarka z udarem nie ma sensu. W niczym tym nie wywiercisz, a zawsze będzie cięższa.
Lepiej wkrętka i osobno wiertarka.
@Roballo: robienie tego wkrętarka to dramat.
Prędzej złamiesz wiertło niż w betonie wywiercisz kilka
@kacappylon: 50 Nm profesjonalny? Raczej żaden zawodowiec nie schyli się do niczego poniżej 100 Nm.