Wpis z mikrobloga

Pytanie;
Oddawanie krwi, chcialabym oddawac krew, wyniki mam dobre i wgl sie nadaje, krew uniwersalna bo 0rh -. ALE no, trudno znalezc moje zyly! Co moge zrobic zeby jakos te zyly uwydatnic? :D

#pytanie #krwiodawstwo
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@biauekWladcaJajek: No chuda nie jestem, ale na silke chodze 3x w tygodniu. Ale wiem ze np. w prawej rece zyla mi idzie w poprzek wzgieciu reki no i tam wkuwac sie nie chca. Wiec no mysle jakies treningi silowe na rece zeby jakos dopalic te lapki. Ale no nie wiem czy dzien przed ciezakri wyciskac? Czy moze sa jakies inne tajne sposoby. :)
  • Odpowiedz
@KotSerafin:
Regularnie trenuj siłowo lub wytrzymałościowo – niski poziom tkanki tłuszczowej i lepsza masa mięśniowa pomagają uwidocznić żyły.
Prowadź zdrową, zbilansowaną dietę.
Regularne spożywanie produktów bogatych w potas (np. bananów) i unikanie nadmiaru soli poprawia ogólny stan układu krążenia.
Redukcja tkanki tłuszczowej
  • Odpowiedz
@gorzki99:

0RH- ? Z pocalowaniem reki cie przyjma

Mam 0rh- i raz mi zbrakło 0,1 jednostki hemoglobiny - nie dopuścili ( ͡° ͜ʖ ͡°) mimo że jakby im bardzo zależało, to by mogli, bo to finalnie zależy od lekarza. Ale smsy, że moja krew pilnie potrzebna, to wysyłali dalej xd
  • Odpowiedz
@mklaudia: Ja mam ZHDK. Z wiekszymi czy mniejszymi przerwami oddawalem (bo sie obrazilem i juz nie oddaje) od 20 lat. Zawsze mam wysokie cisnienie. I nie raz i nie dwa oddawalem. Wszystko maja w systemie. A ostatnio pani mnie nie dopuscila bo za wysokie cisnienie. To jej powiedzialem zeby se w historie oddan popatrzyla bo to nie jest moje najwyzsze przy jakim oddawalem. Sprawdzila, potwierdzila i nie dopuscila,

Nie to
  • Odpowiedz