Wpis z mikrobloga

Pytanie do właścicieli samochodów: Wrocławian oraz turystów.
Jak w praktyce wygląda poszukiwanie parkomatów we Wrocławiu i skąd wiadomo do której strefy należy dany parkomat? Nie jest na nich napisana strefa, wiem że jest mapa na stronie zdiumu ale czy w praktyce się z niej korzysta?

Dążę do tego czy jest na rynku zapotrzebowanie na mapę parkomatów z podziałem na strefy?
#wroclaw
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wypok_user: parkometry zazwyczaj są w zasięgu wzroku, są automatycznie przypisane do strefy. Nie wiem czy w ogóle są jakieś miejsca parkingowe na granicy stref, gdzie są dwa różne parkomaty
  • Odpowiedz
  • 0
@Wychwalany: w sytuacji w której mieszkając w SPP masz tam wykupiony bilet czy jak to tam zwą, jedziesz trochę w stronę centrum i nie wiesz czy już jesteś w ŚSPP czy jeszcze nie
  • Odpowiedz
@wypok_user parkomaty są w zasięgu wzroku w miejscu gdzie parkujesz, nie musisz szukać czy wiedzieć w jakiej jesteś strefie. Nie czuję potrzeby żeby mieć mapę parkomatów z podziałem na strefy
  • Odpowiedz
@wypok_user: jak ktos ma wykupiony abonament dla mieszkańca to one są przypisane do konkretnego adresu i wystarczy raz spojrzeć na mapkę, żeby wiedzieć jak daleko od domu możesz stanąć. Jak masz abonament ogólny to na znaku jest napisane, w której strefie się znajdujesz.
  • Odpowiedz
@wypok_user Nawet jak masz abonament mieszkańca to możesz wyłapać mandat za brak biletu. Jak parkuje w mieście to korzystam z AnyPark i mam wywalone. Płacę aplikacja za wykorzystany czas po lokalizacji
  • Odpowiedz
@wypok_user ją używam zawsze mobiparking. Mam tam konto doładowane i nawet jak na 5 minut staje to odpalam i pobiera tylko grosze. Już z doświadczenia wiem jaka strefa gdzie jest, ale na początku podchodziłem do parkomatu i tam jest napisane: A, B lub SPP
W aplikacji wybierasz tą strefę i klikasz Start albo ustawiasz czas do kiedy.
  • Odpowiedz