Wpis z mikrobloga

#gielda #algotrading
Chciałem tylko przypomnieć, że WIG20 jest smutnym, dysfunkcyjnym i antyinwestorskim indeksem, na którym można znaleźć statystyczną przewagę dzięki codziennej grze przeciwko niemu. Szanujesz swoje pieniądze = zapomnij longterm o WIG20.
5 miesięcy temu robiłem wrzutkę https://wykop.pl/wpis/76735719/wig20-jest-ciagle-prospadkowo-uposledzony-jakis-cz , że mój system grający tylko S wygrzebuje się z obsuwy, obecnie jest po kolejnym ATH.
Skoro ten głupi mechanizm nadal działa, to znaczy, że WIG20 wspina się z mozołem, tylko po to, żeby prędzej czy później wchodzić w dystrybucję po wyższych otwarciach lub jechać impetem spadkowym w trakcie dnia silniejszym od wzrostowego na sesjach wzrostowych.
Oczywiście może się to kiedyś zmienić, jednak na ten moment WIG20 to kula u nogi i skoro taki matołek jak ja potrafi wykorzystać tę dysfunkcję, to mądrzejsi ode mnie zapewne też na niej korzystają.
@DJ007 +1
WIG20 jest (ciągle) prospadkowo upośledzony

Jakiś czas temu kilka razy robiłem wrzutki z wynikami mojego algosa, który gra tylko S na FW20. Handel jest codziennie, zawsze na otwarciu, zamknięcie pozycji zawsze na zamknięciu lub wylot SL wg prostej formuły.

Przyglądając się linii kapitału, czasowi trwania obsunięcia, dynamice obsunięcia, wniosek
DJ007 - #gielda #algotrading
Chciałem tylko przypomnieć, że WIG20 jest smutnym, dysfu...

źródło: obraz

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
czyli co, dzisiaj zwala, dobralem narodowego czempjona to zgodnie z twoja metoda bede zarobasem jak juz dobije do 56.

@golomb13: System jest 3 dzień z nowym ath, więc taki ciąg musi trafić na cofkę. Cofka jednak może oznaczać mocny wzrost fw20 lub mocny wzrost, ale ostatecznie spadek na close.
  • Odpowiedz