Muzyka dzisiaj to g---o a nie muzyka. W radiu lecą jakieś przeróbki znanych piosenek, śpiewane przez jakieś poronione parodie lalki barbie, a samo brzmienie tej tfurczości jest nie do zniesienia. Ostatnią znaną kapelą muzyczną, która była naprawdę w porządku i nie miała w sobie tyle sztuczności co dzisiejsze gwiazdeczki które się uważają za ósmy cud świata, to Nirvana, a późniejsze kapele to albo rapsy albo jakiś emo zgrzyt albo prostytutki, które dla niepoznaki nazywa się je gwiazdami pop, cokolwiek to znaczy. A jak chcę obejrzeć kogoś takiego, to włączę sobie jakiś randomowy portal z gołymi babami a nie oglądam teledyski ¯\(ツ)/¯ z resztą innej muzyki nie jestem nauczony słuchać, ponieważ od wielu lat (czyli od połowy gimnazjum) słucham konkretnych zespołów muzycznych, a dodam że słucham rocka i metalu, a ostatnio zacząłem się interesować kapelami z gatunku new wave i synth pop z lat 80tych. Dla mnie słuchanie czegoś innego niż to co słucham i lubię słuchać to dla mnie abstrakcja. Nirvana - Smells Like Teen Spirit #przegryw #przegrywpo30tce #defetyzm #muzyka #bekazpodludzi #teatrfigurwoskowych
Czemu dzisiejsza muzyka nie brzmi jak 30 lat temu? Ok, dziadek.
@cyk21: dobra, ale niech wymyślają ją sami. Ale nie, biorą CAŁĄ piosenkę sprzed 30 lat, przepuszczają przez autotune, opłacają radia żeby napierdzielały "NOWYM WIELKIM HITEM" 10 razy na godzinę i cyk pora na CS-a. Znaczy, do banku.
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
#przegryw #przegrywpo30tce #defetyzm #muzyka #bekazpodludzi #teatrfigurwoskowych
Ale problem dotyczy chyba niemal każdej sceny.
@cyk21: dobra, ale niech wymyślają ją sami. Ale nie, biorą CAŁĄ piosenkę sprzed 30 lat, przepuszczają przez autotune, opłacają radia żeby napierdzielały "NOWYM WIELKIM HITEM" 10 razy na godzinę i cyk pora na CS-a. Znaczy, do banku.