Wpis z mikrobloga

Japrdl napisałem że Rosja jest mocarstwem atomowym (niezaprzeczalny fakt), to mi debile odpisują, że co to za mocarstwo, co nie może podbić biednego kraju w 1000 dni. Co ma wspólnego jedno z drugim, skoro nadal jest groźne, jeśli ktoś je dociśnie do ściany, bo ma k---a największy potencjał atomowy na świecie. Zresztą tacy Amerykanie nie wygrali żadnej wojny po ww2, w jakiej brali udział (Korea, Wietnam, Afganistan, Irak) i jakoś nikt się z nich nie śmieje.

#ukraina #rosja #wojna
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EnzoMolinari: dokladnie!! mocarstwo i jeszcze nie zaczelo na serio! jak sie putin wkurzy i rozjuszy co to wtedy bedzie! nie mozemy prowokować atomowego niedzwiedzia! wgl to wszystko zostalo juz przemyslane i putin jest 4 kroki do przodu
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari:

Zresztą tacy Amerykanie nie wygrali żadnej wojny po ww2, w jakiej brali udział

Inwazja na Grenadę (1983)
Operacja "Urgent Fury" zakończyła się szybkim zwycięstwem Amerykanów. Udało się obalić komunistyczny rząd i przywrócić
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: akurat bawie sie od wczoraj swietnie dyskutujac z takimi osobami jak ty, chociazby teraz gdy wypisujesz bzdury, np pustynna burza byla najskuteczniejsza operacja wojskowa w historii ktora doslownie rozniosla iracka armie a ty wypisujesz swoje wysrywy o niewygraniu wojny - i jak tu mam powaznie dyskutowac z taka ignorancja, zostaje jedynie trolling
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: aż sobie zerknąłem na liczby wojny w Afganistanie. K---a, przez 20 lat konfliktu amerykańce stracili zaledwie nieco ponad 2 k żołnierzy na 800 k, które się tam przez tyle lat przewinęło (ʘʘ)

To jest jednak różnica cywilizacji. W takiej Rosji od początku wojny na Ukrainie mobiki idą w dziesiątkach, jak już nie setkach tysięcy xd
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari nie da się użyć atomu i wygrać, zawsze się przegra po użyciu atomu więc to jest niegroźna b--ń xD

Użycie atomu wiązałoby się że albo cały świat będzie zniszczony a jeśli nawet nie i tylko Rosja by użyła na Ukrainie to wystąpiłaby proliferacja broni np w Japonii czy Korei Południowej a tego nie chce nikt ani USA ani Rosja ani Chiny. Dlatego b--ń atomowa to najbardziej bezsensowna b--ń bo daje
  • Odpowiedz