Wpis z mikrobloga

Pewnie dostanę minusy ale:

3 wojna jest już nieunikniona to czuć i widać. Świat się pogubił brakuje ludzi prawych. Rosja pozwoliła sobie na odpalenie się i sprawdzenie na ile może, dołączyła Korea. Usa chcą odzyskać siłę więc jak dla mnie zajmą się sobą.

Nie liczyłbym na to, że będzie pomagać tak jak o tym myślimy. Wszelkie umowy, zapewnienia są dobre na czas pokoju w czasie kryzysu każdy myśli o sobie, pokazała to historia i nie liczę, że teraz będzie inaczej.

Jasne pokazanie, że na to jest słabe da moc Rosji i wtedy zatrzyma się ona może na Holandii oby tak nie myło ale zobaczmy na to szerzej. Niemcy mimo ciepłego ubarwiania ich nadal są tacy sami nadal robią dla siebie, a pl jak zwykle.

Polska jest w czarnej d... Po jednej stronie Rosja, po drugiej Niemcy, a usa niby gwarant tak daleko. Dla mnie tylko silna Europa może to zatrzymać nie stany.

Co do nas, do Polski przeraża mnie jak dobrze się bawimy, śmiejemy i olewamy to co się dzieje. Inne narody się przygotowują do wojny informują obywateli, robią coś dla nich, a tu... Zabawa na tonący okręcie.

Już dawno powinna być wprowadzona ustawa o posiadaniu i dostępie do broni dla każdego, w tym ćwiczenia weekendowe dla obywateli tak aby nie zabierać nikomu niepotrzebnie czasu ale łączyć pożyteczne z bezpieczeństwem. Powinny dano ruszyć fabryki broni, obywatele powinni być przygotowywani.

Tym czasem w Sejmie obawiamy się świetnie w marihuanę, w programy zmiany szkół, które to znowu nic nie dadzą, a zero o bezpieczeństwie. Ci co dostają wezwania sami informują, że dostają odzież po kimś, nie otrzymują różnicy w wynagrodzeniu, a już będąc na ćwiczeniach nie robią nic nawet nie strzelają. Do cholery jak ten kraj działa?

Jestem przeciwny broni i wojnie ale wiem, że są ludzie, którzy chcą dostępu, są ludzie którzy specjalizują się w gotowaniu i są tacy co czują misję powołanie do wojska dlaczego zatem robimy wszystko aby ten kraj upadł?

Z perspektywy mnie obywatela robi się wszystko aby brzydzić mi ten kraj. Od urodzenia jest syf kiła i mogiła, nfz, skarbówka, pracodawcy, szkoła każdy ten aspekt obrzydza mi mieszkanie tu w tym syfie i mimo, że wiele razy mówię dość to nikt z tym nic nie robi. Do tego każe się młodym brać kredyty rucha się i robić dzieci.

Tylko, że najpierw trafiasz na pracodawcę w firmie krzak, który wali cię na kasę, Państwo daje ci kredyt na wysoki %, a po kilku latach okazuje się, że jeszcze ceny lecą w górę więc teraz mieszkanie kupisz parę tys drożej, bo mamy dopłaty dla deweloperów.

Masz dziecko do żłobka ma pierwszeństwo pato, mało tego za żłobek płacisz tyle, że momentami się zastanawiasz jak przedłużyć dobę, idzie do przedszkola sytuacja jak wyżej do tego trafiasz w 1 i 2 na ludzi bez powołania, którzy muszą wyjść wcześniej bo im się spieszy mimo, że placówka do 17 i tak się użerasz z każdym wszędzie.

Dziecko idzie do szkoły okazuje, się że placówka nie przygotowała całej grupy do szkoły, w szkole ego wywalone w kosmos i nauczyciele walą materiałem jakby to były wyścigi, szkoła pod zarządem dyr to własny folwark, twoje uwagi są olewanie także to że dzieci są nazywane debil ami, idiota mi, itp. Zero wsparcia, dodatkowych zajęć wyrównawczych za to nauczyciele którzy chcą aby ich przedmiot był naj.

Wracasz z pracy słuchasz tego siedzisz z dzieckiem godzinami i w week aby zrobić to co szkoła powinna nasz kur@# dość bo ile można.

Idziesz na NFZ do lekarza, tzn. Czekasz 9 miesięcy i to minimum. Dostajesz się okazuje się, że dziś jest ktoś wyjątkowo a następnym razem kto inny, wszyscy narzekają bo znowu gadanie od początku, kolejna wizyta 4 msc plus skierowanie do innego lekarza dodatkowo. Mamy wrzesień, brak miejsc, na nowe dzwonić od stycznia.

I tak można wymieniać i wymieniać...
Po czym się zastanawiasz gdzy ty do uja mieszkasz? I jeszcze ci ktoś mówi, że w razie w masz walczyć za to g za te mordy w rządzie, które wybrał naród aby sprawował nadzór i dbali o porządek, włączasz tv Radek pierd, że włączamy się do wojny, pcha nas tam, pytam z czym Kur? Z patykami bo nawet sprzętu na ćwiczeniach nie mamy.

Znowu polska zostanie przeorana i zginie w uj ludzi, ci co uciekną to ci co zdążyli na kraść lub politycy albo jeśli ktoś ma rodzinę za granicą. Reszta w okopy ginąć.

I tak giniesz na wojnie w sumie nie wiesz za co bez niczego się urodziłeś przeszedłeś w g państwie przez masę problemów i na końcu ktoś wbrew twojej woli i przekonaniom wpycha cię w tak naprawdę nie twoją wojnę bez przeszkolenia i sprzętu bo muszą mieć mięso.

Po jaką cholera tu żyć, robić dzieci, pracować....

Sorry że długo ale naprawdę już żygam tym krajem po tylu latach ilę tu żyję mam dość.

Patrzę na dziecko i myślę: Przepraszam, że tu mieszkasz.

#wojna #ukraina #rosja #nato #3wojnaswiatowa #przemyslenia
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fnx-fnx: spokojnie, Zachod rozniesie os zla oparta o Chiny, Rosje, Iran i Kore Pln. Tak inne panstwa jak i my sie szykujemy.
Natomiast faktycznie, starcie jest raczej nieuniknione.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zonecom oby stary. Bo ledwo pokolenie dziadków umarło co u Niemca pracowało i po wojnie babka nawet odszkodowania nie dostała, a teraz znowu się szykuje...
  • Odpowiedz
@fnx-fnx Załóżmy, że cała Twoja rodzina zginie? No i co z tego? Twoja śmierć to będzie tylko numerek w nekrologach. Samemu też zapewne nie będziesz cierpiał po śmierci. W końcu poprzez śmierć uciekniesz od tego, na co tak bardzo psioczysz.
Dlatego nie przejmuj się tylko patrz na wojnę jak na wybawienie od cierpienia, a że się boisz śmierci… No cóż, to tylko Twój prymitywny zwierzęcy instynkt.
  • Odpowiedz
  • 1
WW3 juz wyszlo kilka lat temu ale nie zrobila furory. Akcje Farmu spadły i spadają do dziś, a ze spolki uciekł glowny członek.
  • Odpowiedz