Wpis z mikrobloga

Mam już coś na kształt początku paniki na rynku nieruchomości. Ostatni raz taka sytuacja żeby listopadzie liczba ofert rosła była... w 2020 roku podczas piku paniki covidowej XD A teraz dynamika jest na oko 3 x większa nie mówiąc o bezwzględnej ilości ofert sprzedaży.

Albo 0% (POTRZEBNE NA WCZORAJ) albo overbalance i fire sell.

#nieruchomosci
mickpl - Mam już coś na kształt początku paniki na rynku nieruchomości. Ostatni raz t...

źródło: panika

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@PanKapibara: Oczywiście, że nie jestem pewien. Może tym razem np. wyląduje UFO XD Ale ceteris paribus, jak to mówio ekonomiści, mamy załamanie za pięć dwunasta.
  • Odpowiedz
@mickpl: myślę, że nie doceniasz rynku nieruchomości w Polsce. Inwestycje w nieruchomości to sport narodowy. Panika zacznie się dopiero gdy tych ogłoszeń będzie ze 2 razy tyle więc spokojnie możemy czekać latami
  • Odpowiedz
  • 2
@del855: No już powinno spadać XD To się nie zdarza, aby oferta w listopadzie jeszcze rosła, a tu proszę. Jak będzie rosła w grudniu to już w ogóle trzeba by wysłać CSI bo czegoś takiego nie było.
  • Odpowiedz
  • 5
Inwestycje w nieruchomości to sport narodowy. Panika zacznie się dopiero gdy tych ogłoszeń będzie ze 2 razy tyle

@jatojaaniety: Może tak być, owszem XD W Hiszpanii jak rynek się walił to mieli na sprzedaż koło ~400k ofert, czyli dwa razy więcej niż my dzisiaj. Ale z drugiej strony bańki nie pękają wszędzie w identyczny sposób. Np. masowe kurnikownie (liczba osób z kawalerkami pod najem wzrosła u nas w ciągu dekady
  • Odpowiedz
@mickpl: Z 10 razy pisałem, że nic by mnie tak nie uszczęśliwiło, jak potwierdzenie Twoich tez. Polacy mają jednak w sobie tyle wyparcia, że będą i 3 lata trzymać pusty kurnik. Załóżmy, że załamuje się rynek kurników tak naprawdę z p------------m. Rezultat będzie taki, że nagle każdy będzie chciał mieszkanie 80-100 metrowe, a tych nie ma zupełnie. Polacy nie karmią się realnymi potrzebami, a sentymentem. Najpierw był sentyment, żeby posiadać
  • Odpowiedz
  • 2
@mickpl już sam nie wiem co o tobie myśleć. Był czas że pojawiałes się tutaj raz na kilka dni z wróżba że spadnie wszystko. Teraz jesteś kilka razy dziennie. Dzisiaj miałem wrażenie że przeglądam twój profil i musiałem sprawdzić dwa razy czy na pewno ogladam gorące.

Co się z tobą stanie jak to już jebnie? Kupisz w końcu ?
  • Odpowiedz