Wpis z mikrobloga

Czas na rozdajo!

Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, której premiera miała miejsce 2 tygodnie temu. Zrozumieć Ramen to takie kompendium o ramenie przeznaczone dla każdego. Książka jest ładnie wydana i ma ponad 120 zdjęć więc na pewno spodoba się wszystkim fanom ramenu, kuchni japońskiej, Japonii oraz tym, którzy lubią książki kucharskie i gotowanie.

Książkę można zamówić na na Allegro oraz na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis treści.

Ostatnie 2 tygodnie były dla mnie tak intensywne, że mam wrażenie jakby to były 2 miesiące. Bardzo cieszy mnie, że książka podoba się osobom do których dociera! W miniony weekend byłem z książką na konwencie Tsuru w #rybnik, a w tym tygodniu będę na Targach Azjatyckich w #kielce. Na obu imprezach miałem okazję (tzn w Kielcach dopiero będę miał) poopowiadać trochę o #japonia. O Japonii będę też opowiadał 30 listopada o godzinie 17:00 w Centrum Popkultury Yatta.pl w Warszawie (ul. Hoża 19). Jeśli ktoś ma ochotę wpaść, będzie fajnie i dość kameralnie!

To już chyba trzecie rozdajo mojej ksiażki. Mam nadzieję, że zwycięzcy poprzednich ich nie sprzedali mimo iż dostali egzemplarze, które nie zostały przeze mnie przecięte.

#rozdajo #ramen #kuchniamg78 #japonia
MG78 - Czas na rozdajo!

Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Z...

źródło: ksiazka-zrozumiec-ramen-m-2

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 11
@wacek_1984: Ramen nie jest taki trudny jak się wydaje. Na Zachodzie (w tym i u nas) ramenownie trochę zrobiły z niego takie fancy danie, ale podstawowy ramen można ugotować z produktów z Lidla czy innego Auchan i wcale nie jest to trudne.

Najtrudniejszy element ramenu to makaron, reszta luzik dasz radę :)
  • Odpowiedz
  • 393
@MG78: pffff, zrozumieć ramen. Jakbyś napisał książkę ZROZUMIEĆ ROSÓŁ to bym kupił, taką z kilkunastoma sprawdzonymi przepisami na rosół ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 5
@Badmadafakaa: Ostatnio dużo tych isekaiów się porobiło XD chociaż motyw z ciężarówką był w bardzo dobrym wg mnie Boku dake ga inai machi (Erased)
  • Odpowiedz
@MG78: A ty dalej spamujesz tą swoją książką o zupie? Potem wielkie zdziwienie, że wykop upada, a zamiast reklamodawców są tu takie cwaniaki. Powinieneś postować to jako treść rekamową, bo to jest reklama.
  • Odpowiedz
taką z kilkunastoma sprawdzonymi przepisami na rosół ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@svatco: Kupujesz Vegetę (tą przyprawę) zalewasz wrzątkiem, gotujesz jeszcze z 15 min (możesz dodać jakąś kostkę rosołową, ja np lubię do rosołu dorzucić taką ,,na wędzonym boczku") i wystarczy ugotować makaron.

PS. Rosół z ryżem jedzą tylko podludzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz