Aktywne Wpisy
Kasahara +852
Ważne przesłanie do początkujących czy zaczynających - NIE LĘKAJCIE SIĘ!
Jestem wieloletnim trenerem i ex-dietetykiem (w tym przypadków klinicznych); zawodnikiem trójboju. W zawodzie niedługo będzie 10 lat, grubo ponad 1000 ludzi przerobionych; prawie też 10 lat udzieliłem tu kilkudziesięciu tysięcy wpisów na temat diety, treningu, suplementacji czy dopingu.
Na ten moment, ta branża jest istnym KURIOZUM. Kuriozum, które opiera się w social mediach na straszeniu ludzi oraz tak zwanym oil snake. Typowe sloganu wlewające
Jestem wieloletnim trenerem i ex-dietetykiem (w tym przypadków klinicznych); zawodnikiem trójboju. W zawodzie niedługo będzie 10 lat, grubo ponad 1000 ludzi przerobionych; prawie też 10 lat udzieliłem tu kilkudziesięciu tysięcy wpisów na temat diety, treningu, suplementacji czy dopingu.
Na ten moment, ta branża jest istnym KURIOZUM. Kuriozum, które opiera się w social mediach na straszeniu ludzi oraz tak zwanym oil snake. Typowe sloganu wlewające
smuteczek2000s +30
Sorry honey, I can only be your nightmare (。◕‿‿◕。)
A tak serio to miłego długiego weekendu!
Nowy rok, stara ja, ale nowy bagaż doświadcze!
#atencyjnysmuteczek
A tak serio to miłego długiego weekendu!
Nowy rok, stara ja, ale nowy bagaż doświadcze!
#atencyjnysmuteczek
@Agui94: przepraszam dobrodzieja, że zachorowałem w złym momencie. To już się nie powtórzy.
- nikt nie zarabiał więcej niż najniższa krajowa,
- ludzie brali bezpłatny urlop, żeby iść do lekarza i jeszcze przepraszali pracodawcę,
- powszechny mobbing, kary, celowe zesłania na trzecią zmianę,
- oszukiwanie w urlopach, jak ktoś nie wykorzystał 26 dni urlopu, to na drugi rok miał liczone od nowa, mniej "obeznanych" z prawem w żywe oczy okłamywano, co
@Agui94: no patologią jest to, że za L4 płaci pracodawca. Masz pracownika na etacie, a on realnie pracuje 10 miesięcy w roku, rok urlop i rok l4. Zasadnym jest więc to, że jak ktoś nie chodzi na l4, to powinien dostać premię, bo zamiast być tylko kosztem przynosi zysk.
@dannykay: ci co nie biorą zwolnień więcej pracują więc są bardziej przydatni i efektywni, co w tym złego że pracodawca chce docenić ludzi którzy więcej i ciężej pracują? Było by dziwne jakby premię dostał ktoś kto przez miesiąc był na L4 a ktoś kto
@_komentator_: Tylko do 33 dni w przeciągu całego roku idzie z konta pracodawcy.
W kolejnych dniach L4 w zależności od wielkości firmy płatnikiem jest ZUS albo pracodawca, gdy zatrudnia powyżej 20 pracowników - płatnikiem - to znaczy, że tylko wypłaca pieniądze, które później sobie rozlicza z ZUS przy płatnościach innych składek, więc wtedy nie jest stratny.
Byłem chory tydzień we wrześniu. Chronicznie choruje na zapalenia oskrzeli spowodowane przeziębieniem wymieszanym z astmą. Zazwyczaj antybiotyk i przechodzę to ale no tym razem się nie dało.
I cyk 700 zł poszło z wypłaty. Wtedy zrozumiałem jak bardzo byłem