Wpis z mikrobloga

czesc, jakl podlaczyc dualsense pod komputer najlepiej bezprzewodowo? podlaczylem ale pokazuja mi sie ikonki z xboxa zamiast z PS, w sensie kwadrat, trojkat, kolko nie ma, tylko X A B z kontrolera xbox, a mam dualsense... ktos pomoze ustawic?
#komputery
#dualsense
#pad
#gry
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qwertyasdf123: Polecam DS4Windows instalujesz, podłączasz kontroler (BT) wybierasz profil i w ustawieniach włączasz opcję DualSense. Gry lepiej rozpoznają kontroler, a ikony PS powinny się pojawić po włączeniu opcji.
  • Odpowiedz
@Qwertyasdf123: Otwórz Steam i przejdź do Ustawienia > Kontroler > Ogólne ustawienia kontrolera i włącz Obsługę kontrolera PlayStation. Ps: Niektóre gry takie jak np Elden Ring wymuszają ikony XBox
  • Odpowiedz
@Qwertyasdf123: niektóre gry wyswietlają odpowiednie symbole ale to loteria, standardowe symbole na windowsie to symbole windowsa, zrób to co wyzej na steamie ale polecam przyzyczaic się po prostu bo to tylko 4 symbole
  • Odpowiedz
@Qwertyasdf123: możesz wymusić na steamie żeby po bt był widziany jako pad od Ps tak jak u góry napisane, Red dead redemption 2 miało chyba ikonki Play station a grałem na pewno po bt wtedy w wersję steamową. Ale tak jak mówię, wyświetl sobie po prostu na telefonie jakieś zdjęcie pada od Xboxa, kilka razy klikniesz, nauczysz się i będziesz na pamięć klikał te symbole bez patrzenia na pada, szkoda
  • Odpowiedz
@Qwertyasdf123: oj to u mnie w dual shocku 4 też nie działał, w sensie klikał się ale jakby prawa połowa była tym przyciskiem z prawej a lewa tym z lewej, chyba w programie ds4windows dopiero dało się to ustawić jako touchpada jak w laptopie do sterowania myszką ale w grze tego nigdy nie użyłem, ze wszystkich funkcji to polecam ci ogarnąć żyroskop do celowania lub skrecania pojazadami, poprzez steam input
  • Odpowiedz