Wpis z mikrobloga

Szukam rady. Taka sytuacja: niedawno czyściłem filtr odpływu wody w pralce (nie wiem na c--j, bo był praktycznie czysty) i po ponownym wkręceniu był nieszczelny. Wszystko tam osuszyłem, więc to na pewno nie wilgoć. Pewnie uszczelka już słaba. Problem w tym, że to stara pralka i na north nie ma już filtrów na wymianę pod ten model. Mam głupi pomysł, żeby kupić taką gumową taśmę uszczelniającą do rur, obkręcić ten korek (na zdjęciu) i tak przykręcić. Nie jestem jednak pewien, czy to cokolwiek mi zmieni i czy nie pogorszę sytuacji. Nie za bardzo mi się widzi kupować nową pralkę na razie.

#pytaniedoeksperta #pralka #agd #elektroda #naprawaelektroniki
CrokusYounghand - Szukam rady. Taka sytuacja: niedawno czyściłem filtr odpływu wody w...

źródło: LAX-VG-CMMI-4DZ,2,korek-filtra-pompy-odplywowej-do-pralki-electrolux-ews106110w

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szukam rady. Taka sytuacja: niedawno czyściłem filtr odpływu wody w pralce (nie wiem na c--j, bo był praktycznie czysty) i po ponownym wkręceniu był nieszczelny. Wszystko tam osuszyłem, więc to na pewno nie wilgoć. Pewnie uszczelka już słaba. Problem w tym, że to stara pralka i na north nie ma już filtrów na wymianę pod ten model. Mam głupi pomysł, żeby kupić taką gumową taśmę uszczelniającą do rur, obkręcić ten korek (na
Kryspin013 - >Szukam rady. Taka sytuacja: niedawno czyściłem filtr odpływu wody w pra...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
@CrokusYounghand: Trzecia opcja, bo jak guma nie jest ani sparciała ani popękana na filtrze to upewniłbym się, że na pewno dobrze go dokręciłeś - i jak o tym pomyślę, to to wydaje się najbardziej prawdopodobna opcja czemu to ci przecieka.
  • Odpowiedz