Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o opinii że lepiej kupować elektronikę w oficjalnym sklepie np. Samsunga niz w elektromarkecie, bo sprzęt w markecie jest gorszej jakości? Usłyszałam to kiedyś i zastanawiam się na ile to wymysl randomowej osoby, a ile w tym prawdy, bo trochę nie chce mi się wierzyć, szczególnie gdy ceny są podobne w obu źródłach. Widzicie jakas różnicew sprzęcie czy np. opiece posprzedazowej? #elektronika #gsm #telefony
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co sądzicie o opinii że lepiej kupować elektronikę w oficjalnym sklepie np. Samsunga niz w elektromarkecie, bo sprzęt w markecie jest gorszej jakości?

@inga: Bzdura. Żaden poważny producent nie pozwoliłby sobie na coś takiego. Mało tego, zwróć uwagę, że często oficjalne sklepy mają wyższe ceny niż sieciówki bo producent z oczywistych względów nie chce robić konkurencji swoim dostawcom i zazwyczaj w inny sposób próbuje przekonać klientów do siebie. To dotyczy
  • Odpowiedz
@inga: Ja uważam, że totalna bzdura to jest. Ja zawsze kupuję elektronikę w media expert. Szczególnie, ze są często dobre kupony zniżkowe https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/kody-rabatowe/mediaexpert Ewentualnie na stronach takich jak allegro albo morele i nigdy się nie zawiodłam. Elektronika którą można kupić w oficjalnym sklepie czy elektronika którą można kupić w media expert czy allegro pochodzi z jednej tej samej fabryki w Chinach.
  • Odpowiedz
@inga: oczywiście że tak. Większość producentów elektroniki ma kilka, jak nie kilkanaście linii produkujących ten sam sprzęt, ale dla różnych odbiorców (sklepów). Co innego idzie do MM, co innego do ME, a coś zupełnie innego do ich własnego sklepu internetowego. #pdk
  • Odpowiedz