Wpis z mikrobloga

#pracbaza #szukampracy #bezrobocie #przegryw

Szukanie pracy w 2024 to jest najgorsze doswiadczenie w moim zyciu. Tylu upokorzen i porazek to nigdzie nie da sie wyliczyc w zadnej sferze zycia jak tu i teraz na rynku pracy.
Pov z piatku
- Jest Pan super kandydatem bedziemy o Panu pamietac ale pani Prezes uznala ze narazie nikogo nie zatrudniamy na to stanowisko (,)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale pani Prezes uznala ze narazie nikogo nie zatrudniamy na to stanowisko

@Moksza_Sroksza: to po jaką cholerę robią rekrutację?

Wiem, że to była ściema z tym hasłem, no ale niesmak pozostał.
  • Odpowiedz
@huopisko finansowo to stracilem 50 zl za taksowki i kilka litrow paliwa jak sam obczajem firme gdzie ona jest, mentalnie to grzmot ze nawet jak wypadne na 100% i polubia mnie na rozmowie to i tak gowno to da bez szczescia czas to 2 tygodnie i 2 rozmowy w piach.
  • Odpowiedz
@Moksza_Sroksza: Standard w 2024. Ogólnie jest niezła chujnia i nieźle w c---a lecą. Już raz o----------m na interview anetkę z HR i mojego ewentualnego menadżera, że czas mi marnują. Innym odpisałem, że nie zrobię żadnego zadania rekrutacyjnego, że to nie jest moja pierwsza rekrutacja i jeśli nie chcą mnie zatrudnić od razu po rozmowie, to na pewno mnie nie zatrudnią, jak oddam za darmo moje pomysły i koncepcje na zadaniu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Moksza_Sroksza przybajmniej cos powiedzieli powiedzieli. Ja kiedys na taka odpowiedź czekalem 2 mc . Albo tak ze zmieniałem robote na poczatku tego roku na nowe stanowisko i jak przyszedłem to dostalem aneks o zmianie stanowiska xd. Polski rynek pracy to dzicz i samowolka niekiedy
  • Odpowiedz
@Moksza_Sroksza: miałem to samo 2 lata temu. Tyle rozmów i czas zmarnowany i nic. W końcu Aneta zadzwoniła to zapytałem ile mają przeznaczone w budżecie na moje stanowisko xD Aneta się zmroziła i zaczęła się jąkać. To mówię jej że w takim razie szkoda mojego cennego czasu.
  • Odpowiedz
rynku pracy.

@Moksza_Sroksza: IMO rynek matrymonialny jest brutalniejszy, na rynku pracy jak masz expa skilla czy tam uprawnienia to jest łatwiej, na matrymonialnym z roku na rok coraz ciężej, a na większość rzeczy i tak nie masz wpływu.
  • Odpowiedz