Wpis z mikrobloga

#wizzair #podroze #komornik Mirki, Urząd lotnictwa cywilnego pozytywnie dla mnie rozpatrzył moją skargę na opóźniony lot (wcześniej Wizzair odmówił wypłaty odszkodowania na podstawie reklamacji. Urząd wyznaczył wizzairowi 30 dni na wypłatę odszkodowania(w ugodzie zaleca wypłatę odszkodowania w terminie nie dłuższym niż 30 dni od otrzymania protokołu). Ten okres minął na dniach, oczywiście kasy na koncie nie mam. Ma ktoś podobne doświadczenia? Czekać jeszcze czy może ktoś ma doświadczenie w takich sprawach, np zgłosić to do komornika?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sztoja: skąd dokąd był ów lot? pamiętaj, że roszczenie możesz zgłosić w obu krajach (np. odpowiednik polskiego UCL w UK po prostu działa i kase miałem na koncie w przeciągu 2 miesięcy). wniosek wyklikasz sam, nie potrzeba do tego prawnego ani technicznego wykształcenia ;)

ciekawostka: czas rozpatrzenia wniosku przez polski UCL to aktualnie ok. 2... lata
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ciastofrancuskie ale właśnie ja już jestem po UCL :) mam od nich ugodę, z której wynika że przewoźnik jest mwinien 250 euro. Tyle że już minął ponad miesiąc a pieniędzy dalej nie ma.

Ja czekałem 13 miesięcy aż podjęli moją sprawę. Ale jak już się zajęli to w miarę szybko wydali decyzję:)
  • Odpowiedz