Wpis z mikrobloga

Pomocy, znalazłem się w rynkowej niszy. Szukam klawiatury o kryteriach: 100% lub TKL, bezprzewodowa (z odbiornikiem), cicha, niskoprofilowa i z podświetleniem.

Może jesteście w stanie coś polecić do 550 zł? Mogą być mechaniczne i membrany, byle były ciche. Mam w------e jaki to przycisk.

Może też ktoś podzieli się opiniami o:
- Logitech G515
- Logitech G915 Linear
- Logitech MX Keys
- JLab Epic

Dzięki!

#pcmasterrace #komputery #gry
MeumCerebrum - Pomocy, znalazłem się w rynkowej niszy. Szukam klawiatury o kryteriach...

źródło: IMG_0630

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MeumCerebrum sprawdź jeszcze keychron k1 max, bo też pasuje do opisu. Tylko NIE kupuj w polskim sklepie tylko na .com. ja Logitechow nie lubię bo w Europie nie idzie dostać wersji z "płaskim enterem". Niby w sklepach na zdjęciach jest ok, a przychodzi w paczce i tak w standardzie ISO ;/.
  • Odpowiedz
@MeumCerebrum: Ja mam G915TKL i jest super.
Jest tylko jedna rzecz, która może się nie podobać. Mianowicie switche tam są w stylu choc i montaż keycapów nie jest tam idealnie do tych choców dopasowany przez co jak potrzęsiesz klawiaturą to te przyciski grzechoczą.
Na codzień w pisaniu to w ogóle nie przeszkadza.

Ja znalazłem jeszcze jedną wadę ale to tylko dlatego, że sam ją rozebrałem, bo chciałem zmienić switche.
Problem
  • Odpowiedz
@MeumCerebrum: Mam brown/tactile. Jest cicha, ale nie powiem czy będzie Ci odpowiadać.
Nie lubię klikających switchy, ale nie muszę mieć jak najcichszych.
Z klawiatur, które jeszcze spełniają twoje wymagania to Keychron K1, K3 i kilka innych Keychronów Kx
  • Odpowiedz
@MeumCerebrum: te niskoprofilowe mechaniczne na czerwonych są praktycznie jak membrany, nie powiedziałbym że są jakies super ciche ale to nie jest też takie w---------e klikanie jak przełącznik myszki. Do pisania bardzo spoko, troche mają feel jak takie biurowe membranówki, nie meczą palców za bardzo ale np do grania to wolałbym albo na klikających bardziej switchach albo zwykłą zamiast niskoprofilowej na czerwonych. Ja na niskoprofilowej na czerwonych z aliexpress jestem wyraźnie
  • Odpowiedz
  • 0
@kromeczek Muszę właśnie chyba gdzieś przetestować :D Ja głównie szukam czegoś cichego, bo mi stara n--------a, że jej w nocy głośno, no i szczerze mówiąc mnie też w-----a ten dźwięk kiedy nie mam słuchawek na głowie. Sam mam Thocka z czerwonymi, ale to klasyczny mechanik. Teraz muszę go sprzedać XD
  • Odpowiedz
@MeumCerebrum: no ja mialem i normalną na czerwonych i teraz mam niskoprofilową na czerwonych, ale to są jakies syfy z aliexpress, obecna to podróbka nuphy75 i zwykłe czerwone są znacznie głosniejsze niż niskoprofilowe czerwone, znowu zwykle mają taki feel jak mechaniczne a ta na niskoprofilowych to dosłownie jak membranowa jest. Nie wiem jak takie bardziej markowe klawiatury w cenie powyżej 300zł bo ja poza budżet 150zł jeszcze nie wyszedłem
  • Odpowiedz