Wpis z mikrobloga

Hej @jawnylublin mam pytanko. Prześwietlacie miejsce zamieszkanie wszystkich radnych czy tylko tych od Żuka? Tutaj wolę się zapytać niż na fejsie, bo się zlecą ekstremiści jednej i drugiej strony.

#lublin
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pituch na żadnej z sieci nie powinny rosnąć drzewa ;) ale mało kto to respektuje, PGNiG wziął się za dupę dopiero samowolkom i o, krzyk

@arsze_nick jak są numery to tak, będzie cięcie, na głębokiej są kropki
  • Odpowiedz
  • 0
@arsze_nick: https://geoportal.lublin.eu/2d/ klikasz na: planowanie przestrzenne - drugi kafelek - potem z lewej klikamy na trzy paski, szukamy sieci uzbrojenia terenu i sieci gazowe zaznaczamy. Można powyłączać innego warstwy.

A i zaznacz w tym menu w warstwie podkładu albo plan ogólny albo ortofotomapę 2023.

@ondraszek to tak samo jak w pasie drogowym nie zawsze można. Mam nadzieje, że wywalą drzewa na Głębokiej z racji gazu :P większa szansa na
Pituch - @arsze_nick: https://geoportal.lublin.eu/2d/ klikasz na: planowanie przestrz...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@ondraszek: ciekawa dyskusja na grupie itd. Jawny dostał cynk, że radni od Żuka nie mieszkają w Lublinie. gazeta to sprawdziła i faktycznie nie mieszkają.

Sęk w tym, że abstrahując od tego kto dał cynk (domyślam się) to Jawny Lublin nie sprawdził odrazu drugiej strony politycznej, tylko wypuścił artykuł o radnych jednej strony informując, że pozostałych sprawdzają. O ile zakład, że ci z drugiej strony też pewnie mieszkają poza miastem, ale
  • Odpowiedz
@Pituch: No ja nie chcę nikogo oskarżać ale jeden z radnych ze znanej partii ma nieruchomość za granicą miasta którą użytkuje praktycznie codziennie i jakoś się nikt go nie czepił... ( ͡ ͜ʖ ͡) Ale nie można o tym wspominać, niedobra to... ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Pituch: Teraz tak to się zwie ( ͡ ͜ʖ ͡) Ale teraz pewnie za późno już na takie śledztwo aby porobić fotki itp. Nie ma to jak nagłośnić sprawę a dopiero ją badać... ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@MgrMarecki: a spróbuj napisac, że źle zrobili pisząc narazie tylko o jednej stronie xD mnie już fanboje hejcą za to, bo przecież to mała gazeta jest i nie ma jak sprawdzić 31 radnych xD
  • Odpowiedz
@Pituch: @MgrMarecki: tak, sprawdzaliśmy też radnych PiS. Ustaliliśmy, że Pan radny Andrzej ma dom w Lublinie, w którym faktycznie mieszka (poza Lublinem ma siedlisko, ale na stałe tam nie zamieszkuje). Jeśli ma Pan informacje, które mogą pomóc w udowodnieniu, że ktoś z pozostałych radnych nie mieszka w Lublinie, proszę o kontakt redakcja@jawnylublin.pl. Zgodnie z prawem prasowym gwarantujemy pełną anonimowość.
  • Odpowiedz