Wpis z mikrobloga

@Trabancik: nie trzeba być trollem, jedni są za zachodem i dlatego wspierają Ukrainę którą wspiera zachód, a drudzy są przeciw zachodowi i wspierają rosję, ja jestem w tej 1 grupie i wiem że bandera to bohater narodowy który coś tam zdziałał dla Ukrainy, niestety dla nas niektórzy jego wyznawcy zrobili nam Wołyń, nie muszę być banderowcem
  • Odpowiedz
  • 2
@xiv7: sorry ale jeśli ktoś poświęca tyle swojego czasu na pisanie takich p-------t za darmo na portalu dla piwniczakow to jest trollem. Chyba już szanuję bardziej tych co przynajmniej zarabiają na tym niż za darmo to wypisują xd
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: przeczytasz z ciekawości. Tak, na początku nawet im współczułem i życzyłem im szybkiej wygranej, ale teraz kiedy widać skalę korupcji w tym upadłym kraju oraz ich niewdzięcznosc to mi to już w sumie wszystko jedno. I swoją drogą nie mam złudzeń że u nas byłoby podobnie że skala korupcji i s---------m urzędników więc gdybym mieszkał w Polsce byłbym pierwszym ktoryby uciekł . Może i turbo niepopularna opinia ale szczera
  • Odpowiedz
oboje są siebie warci ani ukrainiec ani rusek nigdy nie będzie Polakowi sojusznikiem

@DrEvil2137: ehe, wcale nie byliśmy z nimi w Unii, wcale w 1920 nie walczyli z nami przeciwo ruskiej zarazie. Poczekaj do końca roku to może dojdziecie na historii do tych tematów.

Jeżeli stawiasz wrogie nam państwo jak rosja na równi z zaatakowanymi rusinami, którzy chcą iść ku lepszemu i od lat do nas przyjezdzaja do pracy, przy
  • Odpowiedz
  • 0
@SzlachcicPolny: nie będę odnosił się do wycieczek osobistych i do historii bo chociażby z Unia - byliśmy z Litwinami (ewentualnie również z dzisiejszymi Białorusinami) natomiast Kozacy czyli pradziadowie Ukraińców to rozwalali nam Rzeczpospolitą od środka. Także przywoływaniu historycznych argumentów jest inwalida bo i Ty coś znajdziesz i ja znajdę. Zresztą jestem zdania że historia nie może definiować polityki. Jest cenna nauczycielka ale tylko tyle.

Oczywiście niech wolna Ukraina będzie, nigdzie
  • Odpowiedz
@Trabancik: Prawie mnie złapałeś. Odpisywałem już na całość, ale przeczytałem poniższe i nie będę ci dawał więcej atencji niż potrzebne.

Ale przy okazji jak kacapy zrobią z Kijowa Warszawę 44 to się nie obrazę ;)

Najpierw piszesz normalnie(chociaż manipulujesz), ale na końcu wychodzi prawda. Nie przeszkadza ci wymordowanie ludności cywilnej i zniszczenie domów, cierpienie ludzi i zwierząt. Jesteś obrzydliwy i mam nadzieję, że doświadczysz tego czego życzysz im.
  • Odpowiedz