Wpis z mikrobloga

#leagueoflegends #arcane Dla mnie największym minusem arcane jest to ze trwa tylko 9 odcinków. Oni wprowadzili masę wątków, które aktualnie speedrunują byleby zamknąć wszystko w tak krótkim sezonie. Imo brakuje kilku wolniejszych odcinków albo jednego więcej sezonu zeby pięknie zamknąć historię wszystkich postaci i przejść dalej. A drugim problemem to kurde oni 18 odcinków robili 5-6 lat? To jest mnóstwo czasu i tak rozumiem, ze animacje sa top i ogólnie wszystko jest top. Ale mimo wszystko to kupa czasu i trzeba będzie czekać kolejne lata na kolejny serial ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FPmaster:

Wolę, żeby seriale robiono zbyt długo i dobrze niż to co robi Netflix ze swoimi serialami albo to co zrobił Marvel po w miarę dobrym Avengersach.

I też uważam, że trochę za dużo chaosu jest w tym sezonie. Jedynka miała mnóstwo wolnych i ikonicznych momentów jak np. bieg Viktora z nowymi nogami. Nawet walki były bardzo czytelne, szczególnie uwielbiam akcję z Jaycem i Vi. Teraz walki są mega chaotycznie
  • Odpowiedz
  • 3
@Murasame: No własnie ten chaos jest męczący i gdyby dodali kilka odcinków, które by bardziej wyjaśniały co się dzieje byłoby na prawdę spoko. I tak, tez wole poczekać dłużej a dostać dzieło niż jakiś syf marvelowski, ale tyle lat czekania to tez za dużo imo. Zwłaszcza, ze arcane to bardzo dobra promocja gry, która ma problemy z naborem nowych graczy.
  • Odpowiedz
Imo brakuje kilku wolniejszych odcinków

@FPmaster: człowieku ten sezon ciągnie się jak g---o po muszli, cały odcinek chodzą po jaskini szukając ww. W Peaky Blinders w ciągu jednego odcinka odjeb*li by 5 osób i fabuła pociągnełaby się o miesiąc do przodu. Mega wolno się rozkręca i niektóre sceny prześlimaczone
  • Odpowiedz
@FPmaster: chyba lepiej mniej odcinkow ktore trzymaja poziom i az sie czeka na premiere kolejnego niz jak robia wiekszosc tych seriali ktore sie potem robia tasiemcem na pare sezonow i w wiekszosci odcinkow gowno sie dzieje i wieje nuda xd. Obstawiam ze jakby poszli masowo w odcinki to nie zachwycalibysmy sie tak jak teraz, pewnie byloby narzekanie ze wiekszosc watkow postaci sa nudne i nic nie wnosza xd
  • Odpowiedz
  • 0
@lubie-solnik: To fakt, już dawno nie miałem chyba takiego serialu na którego zakończenie aż tak czekam jak arcane ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu liczę, że następny rozdział z uniwersum Lola powstanie szybciej niż za 3-4 lata xD
  • Odpowiedz
@FPmaster: pewnie im cos biznesowo sie nie skleja gdy robia to z netflixem. kazda firma jesli mialaby na takim serailu wielki zysk to z biznesowego punktu widzenia powinni robic kolejny sezon jak najszybciej. zatrudnic wiecej ludzi do tego itp. najwidoczniej nie jest to az tak dochodowe mimo ze serial jest super
  • Odpowiedz
  • 0
@lubie-solnik: No patrząc na sam budżet to na prawdę będzie im ciężko osiągnąć kolosalne zyski z tego, ale ważnym aspektem jest też samo rozpromowanie lola/tfta/karcianki etc. Riot ma problem z lolem, ze jest coraz mniej nowych graczy i jestem ciekaw czy serial pomógł/może pomóc odwrócić ten trend. Nie będe ukrywał sam wrócilem do ligi po latach przerwy dzięki worldsom i serialowi.
  • Odpowiedz
@FPmaster: nie no LoL to globalna gra, pewnie w top3 w ilosci graczy, napewno minecraft moze miec wiecej ale jaks inna to nie wiem. I raczej po znajomych ktorzy nigdy nie grali w lola nazwa arcane nic nie mowi. A jak sie mowi obejrzyj bo fajny serial animowany to nie bo to z jakiejs gierki xd(przeswiadczenie ze skoro nie gralem w gre to nie bede wiedziec o co chodzi w
  • Odpowiedz
  • 0
@lubie-solnik: ja sie kompletnie nie znam na tworzeniu filmow czy seriali, ale 250 mln za 18 odcinków brzmi jak mega duzo pieniedzy w sumie xD No ale z drugiej szkoda bo w takim tempie to nie doczekamy się wielu fajnych wątków z lola które by mozna było zekranizowac. Anyway trzymam kciuki zeby teraz zabrali sie za noxus i ionie bo to chyba najbardziej logiczny kierunek, ale oby szybciej niz za
  • Odpowiedz