Wpis z mikrobloga

@kidi1: niby można, ale taka rada świadczy o tym że masz mentalność 14 letniego korwinisty który nie pojmuje że ludzie mają bardzo różne predyspozycje i nie rozumie realiów w jakich żyjemy.
Fabryka paróweczek sie kręci?
  • Odpowiedz
@kidi1: Mi się nie podobają procenty w bankach wiec otwieram sawój za tydzień, słabe ma też ograniczenia to nowe ej aj i kupiłem data center i otwieram własny, youtube też mi podbał cenzurą więc zainwestowałem 5 000 0000 0000$ w serwerownie i będzie nowy hosting lepszy, facebook /twittwer też są słabe i ocenzurowane więc otwieram swój i będę prezesem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@recesja: @niebadzogrem Widzicie, problem polega na tym, że ludzie od dziecka są uczeni iść do pracy. Do pracy dla kogoś. Później się dziwią, że pracują dla kogoś. Można własny biznes rozwijać. Wielu ludzi tak robi i są prezesami.
  • Odpowiedz
@kidi1: nie każdy jest na tyle przedsiębiorczy żeby sie odnaleźć w tych wszystkich przepisach i podatkach, a tu jeszcze trzeba skądś mieć wkład na rozpoczęcie przedsięwzięcia (zazwyczaj ryzykowny kredyt).
Poza tym to nie tłumaczy nasilającego sie rozwarstwienia społecznego. Imo to sam dajesz dobry trop - polacy są uczeni być niewolnikami.
  • Odpowiedz
@kidi1: japrdl gościu zachowujesz się, jakby prezes wybierany przez radę nadzorczą pracował dla siebie nie dla kogoś i jakby wnosił jakąś niesamowitą wartość dla produktu. Weź idź z tym kinderkorwinizmem imponować Matiemu z 8c lepiej.
  • Odpowiedz
@magic_johnson: Nie mówię o tym. Na obrazku powinien być właściciel firmy a nie prezes. Nik Ci nie zabrania otworzyć firmę i ją rozwijać lartami. Taka jest prawda i nie miej pretensji, że prosisz kogoś o pracę zamiast sam ją dawać.
  • Odpowiedz
@kidi1: nikogo nie proszę o pracę i wątpię, żeby samym zarządzaniem Pan Właściciel (którego sobie wymyśliłeś, bo na obrazku był prezes; dobrze, że doczytałeś, jaka jest różnica) mógł stworzyć jakąś wartość. Zatem jest to zwyczajna wymiana pracy za zapłatę i nikt nikomu łaski nie robi. Gdyby było inaczej, nikt by się nie bał organizowania się pracowników w związki zawodowe, bo przecież robiłby łaskę robotnikom, że mogą pracować.
  • Odpowiedz
Widzicie, problem polega na tym, że ludzie od dziecka są uczeni iść do pracy. Do pracy dla kogoś. Później się dziwią, że pracują dla kogoś. Można własny biznes rozwijać. Wielu ludzi tak robi i są prezesami.

@kidi1: tak mordo, wszyscy idą do fabryki azbestu bo im tak powiedzieli a nie dlatego że się nie urodzili w rodzinie milionerów a mimo to muszą coś do gra włożyć xd
  • Odpowiedz