#motoryzacja #auta #samochody #pytanie Cześć. Jestem początkującym kierowcą. Jak zmieniam biegi w przedziale 1-4 to od czasu do czasu czuje takie leciutkie szarpnięcie gdy puszczam sprzęgło i naciskam gaz jednocześnie. Próbuję to jakoś wyczuć, tylko z drugiej strony jak czasem chcę zaraz po zmianie biegu bardziej nacisnąć gaz zeby temu przeciwdziałać to mi tak szybko obroty skaczą z 2000 do 3000 i słychać z silnika takie "gazowanie". Ta druga rzecz sie dzieje pewnie dlatego że za dlugo trzymam wcistniete sprzeglo i wtedy za mocno naciskam gaz tylko tez zauwazylem ze jak szybko puszcze sprzęgło to już w ogóle szarpie jak c--j. Czy to jest coś z moim autem, czy po prostu nie mam skilla? Może ktoś ma jakieś tipy jak się nauczyć żeby umieć płynnie przejść z biegu 1 na bieg 5 bez szarpnięć i bez skoku obrotów? To moje pierwsze auto, przejechałem już z 500 kilometrów i nadal mi się to zdarza (╯︵╰,) zamęczę ten silnik
Moze jedz na jakis plac potrenowac. To trzeba wyczuc i plynnie puszczac sprzeglo i dodawac gaz. Poszukaj na yt jak dziala sprzeglo i zrozum. W momencie gdy wyczujesz, ze sila idzie juz na kola dodajesz gaz aby silnik sie nie dławił. Wyczucie tego monentu i szybkie dodanie gazu potem jest kluczowe.
@tttttt475: puść całkowicie sprzęgło zanim dodasz gazu, sytuacja w której jednocześnie możesz mieć gaz wciśnięty i sprzęgło to ruszanie, ale to też powinno się robić dopiero w momencie jak czujesz, że po odpuszczeniu pewnej ilości sprzęgła auto zaczyna jechać. Możesz potrenować gdzieś ruszanie za pomocą samego sprzęgła
@tttttt475 jeździć i tyle kiedyś się nauczysz. Każde auto jest ciut inne i do tego potrzeba doświadczenia. Ogólnie najpierw sprzęgło a potem gaz i płynnie przejdziesz z jednego do drugiego.
@tttttt475: na wczenie dodajesz gazu, albo za późno puszczasz sprzęgło. Dodajesz gazu zanim sprzęgło ''złapie'' i jak dodasz gaz obroty rosną przez moment, ale prędkość nie idzie w góre bo dalej jesteś z wciśniętym sprzęgłem, po chwili jak sprzęgło puścisz bardziej to ''złapie'', ale że dodałeś gazu za wcześnie to szarpnie bo masz obroty większe i od razu moc będzie przeniesiona na napęd. Z czasem wyczujesz i będzie ok.
@tttttt475: powoli, to nie są wyścigi... Jak puszczasz sprzęgło to pierwsza polowa ruchu jest dosc szybka, od polowy do konca puszczasz znacznie wolniej i nie powinno wystepowac szarpanie. Zadnych międzygazów nie stosuj, to nie jest jakiś Jelcz z lat 70-tych. Jak to się stało, że w trakcie kursu się nie nauczyłeś lub nie skompromitowałeś się takim zmienianiem biegów na egzaminie?
A to, że samochód robi zajączka jak puścisz sprzęgło od
@tttttt475: jeżdżę już kilkanaście lat i też mi się czasem zdarza. Jesteś świeżym kierowcą i na to potrzeba czasu. Co ciekawe jak ćwiczyłem nogi to operacje sprzęgłem robiłem perfekcyjnie...
Najlepiej kup następne auto z automatem i zapomnij o tym przeżytku jakim jest manual
Cześć. Jestem początkującym kierowcą. Jak zmieniam biegi w przedziale 1-4 to od czasu do czasu czuje takie leciutkie szarpnięcie gdy puszczam sprzęgło i naciskam gaz jednocześnie. Próbuję to jakoś wyczuć, tylko z drugiej strony jak czasem chcę zaraz po zmianie biegu bardziej nacisnąć gaz zeby temu przeciwdziałać to mi tak szybko obroty skaczą z 2000 do 3000 i słychać z silnika takie "gazowanie". Ta druga rzecz sie dzieje pewnie dlatego że za dlugo trzymam wcistniete sprzeglo i wtedy za mocno naciskam gaz tylko tez zauwazylem ze jak szybko puszcze sprzęgło to już w ogóle szarpie jak c--j. Czy to jest coś z moim autem, czy po prostu nie mam skilla? Może ktoś ma jakieś tipy jak się nauczyć żeby umieć płynnie przejść z biegu 1 na bieg 5 bez szarpnięć i bez skoku obrotów? To moje pierwsze auto, przejechałem już z 500 kilometrów i nadal mi się to zdarza (╯︵╰,) zamęczę ten silnik
Hatchback 1.3 z 2020 roku
odpuszczaj delikatnie i nic nie będzie rzucać
Moze jedz na jakis plac potrenowac. To trzeba wyczuc i plynnie puszczac sprzeglo i dodawac gaz. Poszukaj na yt jak dziala sprzeglo i zrozum. W momencie gdy wyczujesz, ze sila idzie juz na kola dodajesz gaz aby silnik sie nie dławił. Wyczucie tego monentu i szybkie dodanie gazu potem jest kluczowe.
A to, że samochód robi zajączka jak puścisz sprzęgło od
Najlepiej kup następne auto z automatem i zapomnij o tym przeżytku jakim jest manual