Pytanie od osób noszących zarost. Głównie Panów, aczkolwiek w nowoczesnym społeczeństwie nie dyskryminuję również Pań :) Chcę kupić kumplowi na prezent urodzinowy jakiś fajny zestaw do pielęgnacji brody. Macie coś do polecenia? Któraś marka uważana jest za najlepszą? Zależy mi żeby było to jakościowo dobre. Może być drogo, jeśli uzasadnione.
A jako że sam zarostu nie noszę, w tym samym wątku dopytam o polecenia akcesoriów do golenia, w szczególności brzytew
@widzialem: no dokładnie kwestia wprawy. Musisz się umeczyc, starać itp a co w zamian? Przecież dobra maszynka z nowym ostrzem się szybciej i sprawniej ogolisz. Z brzytwa to tylko snobizm.
Chcę kupić kumplowi na prezent urodzinowy jakiś fajny zestaw do pielęgnacji brody. Macie coś do polecenia? Któraś marka uważana jest za najlepszą? Zależy mi żeby było to jakościowo dobre. Może być drogo, jeśli uzasadnione.
@widzialem: może jakiś olejek albo balsam do brody, ewentualnie jakiś zestaw typu olejek 30ml/kilka olejków 10ml/balsam + mydło/szampon do brody? Jak mniej więcej masz budżet? Marki kosmetyków godne polecenia wg mnie - Slickhaven, Rarecraft, Cyrulicy, by
@LukaszN: Zestaw jak najbardziej, z tym że myślałem aby zawierał jeszcze jakąś szczotkę/grzebień, czy inne akcesorium, które nie zużyje się tak szybko jak kosmetyk. Budżet w zasadzie niesprecyzowany, byle to było warte swojej ceny
@widzialem a kolega ma brodę długą czy raczej z tych krótkich? Przy krótkich odpuściłbym grzebień (wydaje mi się, że jest niepotrzebny, przynajmniej mi się nie przydaje), poszedłbym w jakiś roller (szczotka do prostowania włosów) albo kartacz - z tym że wtedy chyba taniej wyjdzie samemu skomponować jakiś zestaw, bo te "markowe" przeważnie niczym się nie różnią od noname'owych a są dużo droższe.
Chcę kupić kumplowi na prezent urodzinowy jakiś fajny zestaw do pielęgnacji brody. Macie coś do polecenia? Któraś marka uważana jest za najlepszą? Zależy mi żeby było to jakościowo dobre. Może być drogo, jeśli uzasadnione.
A jako że sam zarostu nie noszę, w tym samym wątku dopytam o polecenia akcesoriów do golenia, w szczególności brzytew
A czemuż to? Pomijając kwestię
@widzialem: może jakiś olejek albo balsam do brody, ewentualnie jakiś zestaw typu olejek 30ml/kilka olejków 10ml/balsam + mydło/szampon do brody? Jak mniej więcej masz budżet? Marki kosmetyków godne polecenia wg mnie - Slickhaven, Rarecraft, Cyrulicy, by
Dorzuć do niego jakieś mydło np. https://pomadefreaks.pl/pl/p/RareCraft-mydlo-do-brody-Koniakowe-110g/337 albo https://pomadefreaks.pl/pl/p/RareCraft-Mydlo-do-brody-TROPHY-110-g/338 (oba sprawdzałem, działają dobrze i fajnie pachną) i myślę że będzie zadowolony. Widzę, że działa tam jeszcze kod MOVEMBER, wpisz przy zamawianiu to jeszcze 20% taniej wyjdzie :)