Wpis z mikrobloga

Kto poleci rozwiązanie dla mnie?

Rysuję czasem koncepcyjne plany/mapki na tablecie, na tle siatki (takiej jak w zeszycie w kratkę).

Potrzebuję apki na androida (tablet) za pomocą której mogę dowolnie skalować rysunek. Wiecie, o co chodzi - nie mam powiedzmy rysunku wielkości A4 i kropka, tylko mogę sobie go powiększać/pomniejszać do woli i w zależności od potrzeby.

W apce, której obecnie używam, mam takie A4 max, a potem muszę dodawać strony, czyli czasem muszę robić jakieś voodoo z przenoszeniem rysunku między dwoma stronami.

#grafika #android #tablet #rysowanie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yuri_Yslin: Szukasz programu używającego grafiki wektorowej (może być typu CAD jak pisał poprzednik-ale niekoniecznie, bo tobie chyba bardziej zależy na dość mało "kwadratowym" rysowaniu. Niestety NIE widziałem nic bardzo sensownego na Androida używającego ekranu dotykowego jako kontrolera (myszka jest tu o niebo lepsza) - też nieco szukałem żeby sobie robić jakieś szkice koncepcyjne.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Program do grafiki wektorowej umożliwia eksportowanie pliku do dowolnej rozdzielczości bez straty jakości - o ile o to ci chodzi. Jeśli masz na myśli to, że brakuje ci miejsca podczas ''rysowania'' to albo pracuj tworząc artboard (który można w trakcie edycji powiększać), albo już na początku twórz większy arkusz, a na końcu po pomniejsz go narzędziem do kadrowania.
  • Odpowiedz