Wpis z mikrobloga

Kontynuuję moją "karierę" ludowego artysty :)
Tym razem znalazłem spory skrawek drewna wiśniowego i wyskrobałem zająca.
Oczy i nos ze szklanych koralików.
Raz jeszcze powtórzę że kupno nożyka do drewna i była to najlepsza inwestycja w moim życiu, a takie "dziubanie" w patykach jest świetną formą terapii i osiągania stanu totalnego ZEN ( ͡° ͜ʖ ͡°)
.
#rzezba #rzemioslo #handmade #chwalesie #sztuka #sztukaludowa
ijones - Kontynuuję moją "karierę" ludowego artysty :) 
Tym razem znalazłem spory skr...

źródło: Bobby rabito

Pobierz
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ijones: Spoko. Ostatnio czuje się obrzucany reklamami wszelkiego rękodzieła w mediach społecznościowych. Szkoda, że ciężej znaleźć dobrą osobę od remonty mieszkania, ale rozumiem że fajnie robić durnostojki niż bardziej użyteczną robotę.
  • Odpowiedz
@42315: To zacznij kopiować coś dobrego i wkrótce przyjdzie refleksja, że możesz zrobić to inaczej. Sztuka nawet ta mała garażowa to coś innego niż ustalony reżim "od 18 do 20 siądę i zrobię". Sztuka to szukanie inspiracji. Na początek może na YT i Google grafika ale z czasem na pewno ze świata przerobione w głowie.
  • Odpowiedz
  • 0
@ijones:

dobra teraz mi dziewczyna suszy głowę żebym jej kupił tego królika ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Drake87: Haha, pozdrów dziewczynę, ale na razie zajc jeszcze nie na handel - w sumie to główkuję co z tym robić - jak wogóle byś takie coś wycenił ?
Jak będę miał tych struganek więcej i ogarnę Etsy albo coś, to zawołam Ciebie pierwszego - nie chcę się
  • Odpowiedz
  • 1
jak powstrzymałeś się przed tym, żeby nie dorobić mu kutasa?

@Jakis_Leszek: Odpowiednie ćwiczenia oddechowe i yoga, pomagają opanować wewnętrzne pierwotne instynkty. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
Spoko. Ostatnio czuje się obrzucany reklamami wszelkiego rękodzieła w mediach społecznościowych. Szkoda, że ciężej znaleźć dobrą osobę od remonty mieszkania, ale rozumiem że fajnie robić durnostojki niż bardziej użyteczną robotę.

@Elmaak: Zawsze przecież sam możesz zostać tą "osobą od remontu mieszkania" i robić użyteczną robotę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
Jak ostrzysz zagiete dluta, np tego haka?

@wryty: Na skórze nasmarowanej pastą szlifierską - mam taki pas do ostrzenia ręcznego i kółko skórzane do wiertarki - na tym idzie szybko i sprawnie :)

Ps. Ja też od niedawna siedze w struganiu - strasznie szkoda że nie odkryłem tego wcześniej :)
ijones - >Jak ostrzysz zagiete dluta, np tego haka?

@wryty: Na skórze nasmarowanej p...

źródło: Screenshot 2024-11-17 at 10.50.08

Pobierz
  • Odpowiedz