Kontynuuję moją "karierę" ludowego artysty :) Tym razem znalazłem spory skrawek drewna wiśniowego i wyskrobałem zająca. Oczy i nos ze szklanych koralików. Raz jeszcze powtórzę że kupno nożyka do drewna i była to najlepsza inwestycja w moim życiu, a takie "dziubanie" w patykach jest świetną formą terapii i osiągania stanu totalnego ZEN ( ͡°͜ʖ͡°) . #rzezba #rzemioslo #handmade #chwalesie #sztuka #sztukaludowa
@ijones czy mógłbym poprosić o jakieś fotki z 'backstage'? Jak to wygląda w trakcie i gdzie to robisz? Na dworzu? W domu w garażu? W bloku w pokoju? Dzięki! Super kotek. :)
W jaki sposób ostrzysz narzędziaw trakcie pracy i ewentualnie po?
@obelus: Praktycznie zawsze ostrzę na skórzanym pasie posmarowanym pastą szlifierską. Jeden pas mam na deseczce i używam często przy pracy. A w garażu mam jeszcze dysk pokryty skórą, który zakładam na wiertarkę i ostrzę po/przed robotą.
@ijones w dzisiejszym świecie upadku wszelkiej moralności i inteligencji (szczególnie w internecie) potrzebujemy takich bohaterów bez peleryny jak Ty. W pozytywnym tego słowa znaczeniu zazdroszczę Ci talentu wyobraźni i kreatywności (。◕‿‿◕。) Rzucaj to w świat, niech Cie doceni
@marcelstasiuk a ja zazdroszczę cierpliwości do dłubania przy gruzie. w latach jak jeździłem gruzami moje naprawy zazwyczaj brzmiały ‚zaraz cię k---o zezłomuję’ ( ͡°ʖ̯͡°)
Tym razem znalazłem spory skrawek drewna wiśniowego i wyskrobałem zająca.
Oczy i nos ze szklanych koralików.
Raz jeszcze powtórzę że kupno nożyka do drewna i była to najlepsza inwestycja w moim życiu, a takie "dziubanie" w patykach jest świetną formą terapii i osiągania stanu totalnego ZEN ( ͡° ͜ʖ ͡°)
.
#rzezba #rzemioslo #handmade #chwalesie #sztuka #sztukaludowa
źródło: Bobby rabito
PobierzBardziej myślałem, że to jakiś pies.
@obelus: Praktycznie zawsze ostrzę na skórzanym pasie posmarowanym pastą szlifierską. Jeden pas mam na deseczce i używam często przy pracy. A w garażu mam jeszcze dysk pokryty skórą, który zakładam na wiertarkę i ostrzę po/przed robotą.
źródło: Screenshot 2024-11-17 at 10.50.08
Pobierz@ukradlem_ksiezyc:
źródło: hq720-2
PobierzW pozytywnym tego słowa znaczeniu zazdroszczę Ci talentu wyobraźni i kreatywności (。◕‿‿◕。)
Rzucaj to w świat, niech Cie doceni
@nieprzecietniak: Nie, nie myślałem poważnie jeszcze o tym.
Choć przeszło mi przez głowę.
Ciekawe czy by to ktoś kupował... Jak to wycenić
Komentarz usunięty przez autora
@majkelunio: Dzięki :)
@nilmerg: Słuszna uwaga! - Zajc ma dokładnie 11 cm wysokości a strugałem z doskoku więc bardzo trudno mi powiedzieć ile czasu. 8 godzin?