Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki pijcie że mną kompot.

Postanowiłem zainwestować w kolejna maszynę do swojej małej studenckiej działalności, po roku harówki i odkładania udało mi się uzbierać 19k na nową maszynę!

Co ona mi da? Większą wydajność w długim okresie czasu, mniejsze obciążenie mnie jako operatora, dzięki czemu będę mógł utrzymywać wydajność na równym poziomie przez kilka godzin i mniej się męczył, a może kiedyś mój pracownik będzie miał lżej jak na dobrego januszexa przystało.

Czy mogę za to kupić passata i żyć jak król?
Mógłbym, ale inwestycja w sprzęt do firmy wydaje się być uzasadniona :D

Trzymajta kciuki!

Nie mam kompotu, ale mam krzysia!

#jdg #druk #technologia #firma #januszebiznesu
Fak-ap - Mirki i mirabelki pijcie że mną kompot. 

Postanowiłem zainwestować w kolejn...

źródło: temp_file1706140318937998548

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 8
@adrninistrator prasa penumatyczna do utrwalania nadruków. Pracowałem kilka razy w życiu na niej i jest zajebista! Wydajność nie wzrasta per godzina jakoś drastycznie bo to raptem wzrost z 70 na 90 sztuk, ale.... No człowiek w ogóle się prawie nie męczy. Przy zamówieniu na 500 sztuk już wartości robi różnice w czasie, ale nie samym czasem człowiek żyje. Ona działa na przyciski i po prostu kilkam przyciski i sama się przesuwa,
  • Odpowiedz
Czy mogę za to kupić passata i żyć jak król?

Mógłbym, ale inwestycja w sprzęt do firmy wydaje się być uzasadniona :D

@Fak-ap: Co? xD Za 10-12 letniego passata 4motion z przebiegiem 350k janusze chcą 35-45k, czyli 2x więcej niż za twoją maszynę.

Oczywiście propsuje inwestycję w rozwój, ale znajmy proporcje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fak-ap wzrost z 70 na 90 sztuk to wzrost wydajności o jakieś 29%. To dobry wynik. Życzę ci takich wzrostów nieustannie. Powodzenia mireczku w rozwijaniu swojej działalności. Taki kapitalizm to ja szanuję.
  • Odpowiedz
  • 0
@kartofel: Tak jest to fajny skos wydajności, ale różnica w cenie maszyn jest znacząca ;p mogę mieć (w sumie mam) dwie pojedyńcze i robić 120 sztuk na godzine, ale 1h i zdycham, a czasem mam tak, że pracuje 5h, tak jak wczoraj i tak jak dziś, bo jest tyle roboty, ale to jednorazowe strzały niestety
  • Odpowiedz