Hej, zastanawiam się jak to jest że zawsze raz do roku (w okresie jesienno - zimowym) łapię wkręta w oponie ;/ Pytanie do Was, bo mi by może nie przyszło na myśl. To ludzie celowo podkładają, czy poprostu leżą na ulicach śrubki, wkręty itp? W okolicy jeździ niby sporo wywrotek, dostawczych. Jak sobie przypomnę to w zasadzie parkuję, tylko pod sklepem, ewentualnie u mnie na zamkniętym osiedlu (ale miejsca dla wszystkich). Szukać wśród „swoich”, czy to częste, losowe zjawisko?
@Blackol12: Raz miałem wkręta w oponie, a prawo jazdy mam 15 lat. Trochę dziwna sytuacja żeby co roku wyciągać wkręty z opony. Najczęściej leżą w okolicach placu budowy.
@Blackol12: ja przez 500tys km złapałem 3 śruby, i 2 wkręty, ogolnie to sprawa wygląda tak że nowe auta maja dużo śrubek wkrętów, które z czasem np gniją, giną przy naprawach u mechanikow, sa zastepowane innymi te znowu sa rożnego sortu okrecaja sie odpadaja, albo np firmy budowlane wiozą coś na pace i taka śrubka wkręt może łatwo wypaść, tak samo chińskie motorki mocno wibruja i same sie rozkręcają z
@GeDox: tydzień temu właśnie byłem na wymianie opon. Możliwe że codziennie jeżdżąc dopiero teraz zeszło do niższego poziomu? Druga sprawa - mam też busa na podwórku, ale raczej wkręty w skrzynce ;/
@Mawid_Dotyka: wygląda na to że musi tego leżeć trochę na drodze, tylko gołym okiem niewidoczne. Swoją drogą zawsze na zimówkach łapię. Możliwe, że przez to że są miększe niż lato?
#motoryzacja #samochody #kiciochpyta #pytanie
Raz miałem wkręta w oponie, a prawo jazdy mam 15 lat. Trochę dziwna sytuacja żeby co roku wyciągać wkręty z opony. Najczęściej leżą w okolicach placu budowy.
Druga sprawa - mam też busa na podwórku, ale raczej wkręty w skrzynce ;/
@Blackol12: tak. Dopóki będzie nieruchomo, powietrze może nie zejść.
@Blackol12: mój tato ma luzem wszędzie na busie