Wpis z mikrobloga

#rzad #polityka #tusk #dzieci
Brawo Donald, brawo Tusk...1500 zł na żłobek obiecane. Od dwóch miesięcy niewypłacone. Stare 400 zł dofinansowania zabrane. Czesne za żłobek po nowej stawce. Kto za to płaci ? Rodzice...
Najważniejsze to być uśmiechniętym
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dwal haha, gdzie som moje darmowe pieniadze i dofinansowania dla bombelka!!!! Sam zarobic nie umiesz ze lapy wyciagasz po moje pieniadze z podatkow? Typowy elektorat pisu
  • Odpowiedz
@why1sthat nie do końca tak to wygląda. Przez to, że rząd obiecał te pieniądze natychmiastowo poszły stawki w żłobkach do góry. Dużo lepiej by było, gdyby nie było tych dopłat, wtedy ceny w placówkach byłyby normalne
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Natna213: poszły do góry i równocześnie zabrali te 400zl, które było od dawna. Teraz to rodzicie sponsorują te 1500zl, które żłobki z automatu sobie naliczyły.
@why1sthat żłobek kosztował 1450zl + 400zl posiłki
Teraz jak Tusk odezwał się przed kamerami to żłobek kosztuje 1850zl + 450zl posiłki czyli podnieśli o 400zl i zabrali dofinansowanie 400zl = 9600zl rocznie w plecy od dziecka bo jakis typek pogadał przed kamerami

Pomyśl jaki
  • Odpowiedz
@dwal i obwiniasz za to tuska, a nie zlodziejskie zlobki ktore w dupie maja bombelki i perfidnie wykorzystaly sytuacje zeby naliczyc rodzicow? Ja j---e pisowcy to jest inny stan umyslu XDD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@why1sthat: ale ty ogarniasz że żłobki są też państwowe i te pieniądze które rząd "oddaje" rodzicom to je bierze od razu spowrotem i teraz ani nie oddaje tych 400zl które były a tylko zabiera 1500 z prywatnych kieszeni???
  • Odpowiedz
@dwal: no przecież dostaniesz wyrównanie. Zresztą, w publicznym taka sytuacja? Jeśli tak to dziwna sprawa, u mojej przyjaciółki po prostu kazali rodzicom coś tam podpisać że złożyli te wnioski i na razie żadnych opłat oprócz żywieniowych nie naliczają
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@moniuszki: dostane, dostanę, pytanie kiedy. Lubisz dawać nieoprocentowane pożyczki państwu, które zabiera w podatkach 50% twoich dochodów? Już 3 miesiąc cisza w eterze, 4500PLN Państwo ma w kredo u mnie. Zwrócą wszystko na raz czy będą dawać w transzach po 1500zl??? Nic nie wiadomo.
Jeden typek powiedział z mównicy i teraz becaluje więcej
  • Odpowiedz
@dwal: nieoprocentowane pożyczki dajesz, bo masz chciwy żłobek, to nie jest popularna praktyka to co wystąpiło u Ciebie. A tak co do zwrotu to decyzje mają być wydawane dopiero w grudniu dla tych którzy złożyli wniosek w pierwszych dniach więc wypłat bym się nie spodziewała wcześniej niż przełom grudnia/stycznia
  • Odpowiedz