Wpis z mikrobloga

Kupiłem #wideorejestrator w lusterku Navitel MR255 NV i mam pytanie, czy to normalne, że ubraz w lustrze (nie mówię o obrazie z kamery, tylko o odbiciu) "pływa" i się zakrzywia?
Utrudnia mi to ocenę odległości i parkowanie.
Obraz jest też trochę rozmyty, ale to pewnie dlatego że tam jest kilka warstw szkła więc rozumiem.

Myślałem o zwrocie i wymianie, albo zamianie na droższy model, ale rozmawiałem z pracownikiem Navitel i powiedział, że ten efekt będzie zawsze występował.
Jak to wygląda w innych markach? Jest efekt "pływającego" odbicia, a jeśli tak, to czy da się przyzwyczaić?

Mam też zwykłą #kamerasamochodowa, ale chciałem usunąć ją z centralnego punktu szyby i umieszczenie w lusterku bardzo mi pasuje.

#samochody #motoryzacja #kiciochpyta
Altar - Kupiłem #wideorejestrator w lusterku Navitel MR255 NV i mam pytanie, czy to n...

źródło: temp_file6820400881718167550

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Altar: kup zwykła zamontuj za lusterkiem od strony pasażera. Kamera jest prawie na środku, a ty jako kierowca w ogóle jej nie widzisz (jedynie jak się nachylisz) montowałem tak już w 3 autach i to chyba najlepsze rozwiązanie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Unfixable0676: Ja też noszę oksy, może dlatego widzę ;)

@Nullek: Miałem już zwykle kamerki. Za lusterkiem nie można ich łatwo obsługiwać. Teraz moja starą dałem jako zapasową, nisko i po stronie pasażera. Nie muszę mieć do niej stałego dostępu, a robi jakaś tam kopię, zwłaszcza wnętrza ( o jest podwójna).
  • Odpowiedz
@Altar: po co ci dostęp do kamerki, odpalasz i chodzi jak chcesz coś zgrać podpinasz się telefonem, odkąd zamontowałem kamerkę nigdy jej nie ruszałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Nullek: Włączanie / wyłączanie mikrofonu, ręczne blokowanie przed nadpisem, przestawianie zegara (moja kamerka lubiła się spóźniać nawet o kilka minut tygodniowo), regulowanie pod jakim kątem ma nagrywać obiektyw skierowany do wnętrza. Pewnie jeszcze coś tam dłubałem ;) W sumie nie pamiętam już, czy wi-fi musiałem włączać ręcznie, czy chodziło cały czas, ale prawie z tego nie korzystałem, więc nową kamerkę wybrałem bez wi-fi.
  • Odpowiedz