Wpis z mikrobloga

Chce kupić pokrowiec na deskę. Widzę że są opcje, do której zmieszczę jedną deskę i są też opcje do których wejdą dwie deski.

Zastanawiam się czy jak lecę samolotem i dodaje sobie do biletu sprzęt sportowy, to płaci się za “opakowanie” czy za ilość desek w środku? Jeżeli za “opakowanie” to wydaje się, że lepsza opcja są pokrowce na większą ilość desek, bo wyjdzie taniej na biletach. Wie ktoś jak to wygląda?

#snowboard #narty
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdxmee: w przypadku Wizzair i Entera liczy się opakowanie (i chyba waga, ale nie pamiętam czy dla obydwu operatorów). Osobiście w pokrowiec od dechy pakuje zawsze wiązania, buty, wszystkie ciuchy narciarskie i do tej pory nie było problemów
  • Odpowiedz
@asdxmee: weź pokrowiec z kółkami, inaczej to strasznie upierdliwe. Jak wysyłasz samolotem, to możesz go wypchać wszystkim aż nie pęknie ;-) Ważne żeby dopuszczalnej wagi nie przekraczało (choć czasem linie przymykają oko na to też), przeważnie to ok 23kg
  • Odpowiedz
@asdxmee: jeszcze taki tip ode mnie, sam mam ten pokrowiec: https://supersklep.pl/i278362-pokrowiec-dakine-pipe-snowboard-ashcroft-camo
Może kwestia materiału, ale wizzair lubi rzucać tymi torbami bo trzeba je jednak szarpnąć jak są wypchane i po którymś locie zauważyłem, że krawędź deski przecięła materiał pokrowca xD.
Kupiłem uszczelkę na krawędzie ciętą z metra, dociąłem na obwód i problem ostrej krawędzi się rozwiązał. Może burtonowy pokrowiec jest trwalszy, ale przy tej cenie byłoby mi przykro jakbym zobaczył,
  • Odpowiedz
@Shumitu: mam inny burtonowy i nigdy nie musiałem zabezpieczać desek/samego pokrowca, pokrowiec nienaruszony w środku, a sporo z nim przelatałem
  • Odpowiedz
@asdxmee: 1350zl?! wow. po co Ci taki wielki? ja do tego zwykłego 'Burton Wheelie Gig' pakuje dwie deski, buty, kask, 2 kurtki i pełno małych rzeczy (co prawda jest wypchany na maksa, ale nigdy nie zawiódł ;-)
  • Odpowiedz
  • 0
@KKKas: też mnie trochę ta cena boli, ale deska i na niej położone buty w najbardziej optymalny sposób mają 15 cm wysokości. Większość pokrowców miała dokładnie tyle samo, więc jakbym chciał tam zmieścić dwie deski to się nie uda, nawet bez wiązań, nie mówiąc już o kasku. Ten burton ma jak dobrze pamiętam 24cm, więc wejdzie też kask
  • Odpowiedz
  • 0
@KKKas: liczę że się zwróci, bo nie będę musiał kupować podwójnego bagażu sportowego przy locie, tylko jeden, bo wejdą dwie deski z całym ekwipunkiem
  • Odpowiedz
  • 0
@KKKas: kurde, sprawdziłem teraz jakie są wymiary tego Twojego modelu i wyglądają na wystarczające. Zamówiłem go i porównam. Dzięki za podpowiedź :) tragedia jest z tym Burtonem - ciężko się dokopać do wymiarów jakie te torby mają
  • Odpowiedz
  • 0
@KKKas: przyszedł ten Twój model, jest w zupełności wystarczajacy, więc anulowałem tą droższą opcję. Dzięki za pomoc, bo zaoszczędziłem kilka stówek :)
  • Odpowiedz