Wpis z mikrobloga

Myślicie, że na pierwszym spotkaniu wypada powiedzieć wprost "jeśli mi się nie spodobasz, to nie będę marnować czasu na kolejne spotkanie"? Czy po prostu mieć tą myśl w głowie, ale jej nie wyrażać na głos?
Brutalne czy po prostu szczere?
#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziel_9: głupie. Można iść, pogadać, spróbować się dobrze bawić, a jak nie wyjdzie, to po prostu dać znać, że "nie czujesz tego". Bez zbędnego p---------a na wstępie. Mnie osobiście, jakbym coś takiego usłyszał, zapaliłaby się czerwona lampka. Skoro ktoś na wstępie mówi coś takiego, to z góry zakłada, że może się nie udać, zamiast w ogóle spróbować i się przekonać.
  • Odpowiedz
  • 3
@Suckly: Ja to usłyszałam od jednego chłopaka i od razu mnie to zniechęciło od dalszego prowadzenie jakiejkolwiek rozmowy. Znaczy wiadomo, że tak jest - ktoś Ci się nie podoba to nie idziesz na kolejne spotkanie. Ale dla mnie to trochę nietaktowne, żeby mówić to tak od razu.
  • Odpowiedz
@ziel_9: jak chcesz wyjść na totalnego buraka(buraczynię?) to wal śmiało. ja na pewno po takim tekście bym się speszył, poczuł presję i nawet na pierwsze spotkanie nie mialbym już ochoty. ale skoro przez myśl przeszło ci aby w ogóle coś takiego powiedzieć, to widocznie z natury jesteś już takim typem -hehe- "szczerej", bezczelnej, aroganckiej matrony z w-------m ego, więc to może będzie pasować do twojego image'u. są faceci którzy tolerują
  • Odpowiedz
  • 1
@Mystoo: Całkowicie rozumiem i się zgadzam. Ale to akurat wypłynęło od drugiej strony, chociaż wydaje mi się, że przekłada się na to samo.
  • Odpowiedz
@ziel_9: w sensie, że ktoś ci tak powiedział? no na ile potrafię sobie wyobrazić taką sytuację, to na pewno nie poczułaś się po takim tekście miło ani komfortowo. było powiedzieć wprost żeby s--------ł, bo chamy z kijem w dupie nie są w twoim typie i tyle. nie jesteś towarem w sklepie który musi się sprzedać, tylko żywą osobą z uczuciami. szanuj się.
ciężko mi sobie wyobrazić, że takie gbury istnieją.
  • Odpowiedz
@ziel_9: Myślę, że nie powinno się mówić takich rzeczy. Ja ostatnio usłyszałam od jednego chłopaka przed spotkaniem, że jeśli mnie uzna za dziwną to mamy się szybko rozejść żebym nie marnowała jego czasu. Poczułam się na starcie skreślona. Wiadomo, że różnie może być. Ale nie można zakładać z góry, że się nie uda. Trzeba próbować, a niektóre myśli lepiej zostawić dla siebie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mystoo właściwie to był gościem w stylu "ja zawsze wiem lepiej". Na początku nie rozmawiało się jakoś źle, ale z każdą kolejną minutą było coraz gorzej. Więc w sumie odpowiadasz sobie w sam raz xD
  • Odpowiedz