Według prokuratury podejrzani umówili się, że łapówka dla rektora Collegium Humanum zostanie wpłacona na podstawie fikcyjnej umowy doradztwa dla Wrocławskiego Parku Technologicznego. Na tej podstawie - opisują śledczy - Paweł C. otrzymywał wynagrodzenie – w sumie 75 tys. zł. Poza tym była oficjalna wpłata - 9,5 tys. zł - od Sutryka. Łączną kwotę łapówki prokuratura określa więc na ok. 84 tys. zł "Oprócz tego była tam też korzyść osobista, ponieważ zagwarantowano również Pawłowi C. zasiadanie w radzie ds. aktywności Wrocławskiego Parku Technologicznego” - opisywał prok. Tadla.
Z okazji zatrzymania Sutryka, PSLowcom z MRiT i deweloperchom uroczyście przypominam - Tak, łapówka to nie tylko walizka z pieniędzmi, ale każda korzyść majątkowa.
Tak, zniżki i rabaty na mieszkania oraz załatwienie komuś pracy w zamian za ustawę to też łapówka.
@Czoso: do czego to doszło że Sutryk który teoretycznie został namaszczony na prezydenta wrocławia przez peło miał parasol ochronny zioby, a zamknęli go dopiero silni ludzie tuska
@pwone: chyba pomyliłeś osoby które chciałeś wołać, nie jestem ani z po, ani nie są oni w rządzie za sprawą mojego głosu, a cieszy mnie każdy przestępca którego spotyka sprawiedliwa kara niezależnie od przynależności partyjnych, spróbuj kiedyś porzucić plemienność o ile to jeszcze możliwe, zobaczysz że warto
@Czoso: do czego to doszło że Sutryk który teoretycznie został namaszczony na prezydenta wrocławia przez peło miał parasol ochronny zioby, a zamknęli go dopiero silni ludzie tuska
@Deska_o0: jak mieli go zamknąć PiS-owcy skoro to oni otworzyli Collegium Tumanum? Nie po to otworzyli ten k--------k do kręcenia lodów i wypisywania swoim ludziom dyplomów, żeby go zamknąć dla uwalenia jakiegoś Sutryka. Każdy kto kupił tam dyplom był na smyczy
Z okazji zatrzymania Sutryka, PSLowcom z MRiT i deweloperchom uroczyście przypominam - Tak, łapówka to nie tylko walizka z pieniędzmi, ale każda korzyść majątkowa.
Tak, zniżki i rabaty na mieszkania oraz załatwienie komuś pracy w zamian za ustawę to też łapówka.
#nieruchomosci #polityka
A co z kupionym dyplomem Lewandowskiego?
Lewandowski jest ważniejszy i bardziej wpływowy niż jakiś tam Sutryk ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Deska_o0: jak mieli go zamknąć PiS-owcy skoro to oni otworzyli Collegium Tumanum? Nie po to otworzyli ten k--------k do kręcenia lodów i wypisywania swoim ludziom dyplomów, żeby go zamknąć dla uwalenia jakiegoś Sutryka.
Każdy kto kupił tam dyplom był na smyczy
@donttalktome: nie mogli i dlatego mnie to bawi, przecież ta cała sytuacja jest jakby wyciągnięta z jakiejś słabej komedii