Aktywne Wpisy

Owlosiaty-Dzik +338
#afera #oszukujo #zalesie
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.

źródło: 479694853_1327925191653545_5385056484925285116_n
Pobierz
arcxa +310
Jednym z wielkich zwycięstw wojny damsko-męskiej jest wmówienie kobiecej populacji, ze taniec na rurze jest w 100% dla sportu. Programowanie idzie tak głęboko, że baby same będą bronić tej formy rekreacji jak ktoś powie, że to tylko kręcenie tyłkiem, żeby faceci mogli popatrzeć.
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #

źródło: 628e38307f253
Pobierz
Słowo wstępu: Ile jest warstw zamożności społeczeństwa? Niższa, średnia i wyższa? Tak naprawdę dzieli się to jeszcze bardziej:
-niższa niższa
-niższa wyższa (higher lower class)
-średnia niższa (lower middle class)
-średnia wyższa
-wyższa niższa
-wyższa wyższa
Lloyd Warner dzieli każdą klasę na 3 tworząc w sumie 9 klas ale nie ma sensu się w to zagłębiać na dzisiaj.
Pracujesz w biurze? Chodzisz w koszuli? Bywasz w lepszych restauracjach? Wakacje za granicą? Uważasz się za klasę średnią? G---o, jesteś biedakiem.
Przez lata uważało się, że klasa niższa to robole fizyczni jednak przez automatyzację i rozwój techniczny społeczeństwo potrzebujemy coraz mniej pracy fizycznej. Więc ludzie, którzy dawniej by wbijali młotami kocie łby w drogę, teraz kopiują komórki z liczbami z jednego excela do drugiego. Może wbijanie kamieni w ziemię było bardziej naturalna czynnością ale generalnie stopień skomplikowania jest taki sam niezależnie czy ubijasz drogę czy klepiesz excela u janusza.
Problem jest taki, że teraz myślisz, że jesteś klasa średnia i starasz się eksponować styl życia udający klasę średnią. Jeździsz na wakacje na które z----------z cały rok. Zośka pojechała dwa razy w tym roku na wakacje więc ty też bierzesz dodatkowo pożyczkę aby obejrzeć Teneryfę bo Madera to za mało. Samochód Toyota C-HR prawie nowy (2016) mimo, że od handlarza przebieg skręcony i zamaskowana stłuczka przez którą p------i się elektryka. Auto więcej stoi w warsztacie niż jeździ ale nie wrócisz przecież do Yarisa 1 bo to wstyd.
Wydaje ci się, że masz pieniądze, dostałeś ten kredyt na mieszkanie. Tymczasem jedno zawahanie gospodarki, kilka dodatkowych zwolnień w firmie i odkrywasz, że zaraz cię wyrzucą a tobie starczy pieniędzy na 1,5 miesiąca.
A może grasz rozważnie i wciąż trzymasz stare auto, oszczędzasz kasę, gotujesz sam, na wakacje zamiast za granicę to wsiadasz w pociąg na mazury? GRATULACJE, JESTEŚ MENTALNYM BIEDAKIEM. Tracisz jakiekolwiek zainteresowanie u kobiet. Dla nich ważny jest wizerunek a ty już nie masz żadnego. Każdy tak bardzo boi się stracić to co ma, że będą unikali ciebie jak dżumy bo jeszcze ich zarazisz biedą.
Śmiejecie się z januszy a oni mają własny dom, żonę przy boku, syna (który jest życiową ciamajdą przez was, nieważne), auto które jest jego własnością (Passat z 2001 lub Dacia Kupiona za gotówkę a nie na kredyt jak wy). Dom na własność ze tradycyjnym piecem w mieście powiatowym. Nie jest zbyt ekologiczny ale węgiel zawsze się kupi a jak coś to tyle opon leży obok. Taki wąsacz 60+ lat ma wygodniejsze życie od was. Zero stresów oprócz tych obejrzanych w tv, stabilne życia, stabilna przyszłość.
Tymczasem ty z----------z jako korpośmieć i się modlisz aby nie było redukcji juniorów. A i jeszcze żeby nie było podwyżki minimalnej w przyszłym roku bo znowu będziesz zarabiał 1000zł więcej od sprzątaczki.
#przegryw #pracbaza #przemysleniazdupy #dziendobry #gehenna
źródło: images
Pobierz- Ile chciałby Pan zarabiać?
- No nie wiem, nie chcę przesadzić..
- Proszę powiedzieć.
- Myślę, że 4500 netto byłoby okej ale pewnie to za dużo?
- No tak, mamy jeszcze 10 debil, co zrobią to samo za