Aktywne Wpisy
Nortom +24
#odchudzanie #malysukcesacieszy #grubasy #chwalesie #zdupy
Od 1 stycznia zacząłem mierzyć wagę i liczyć kalorie w apce Samsung Health (wszystko co jem to zapisuję i ważę, nie przekraczam dziennie wiecej niz 1700kcal), monitoruję ilość wypitej wody (2 litry dziennie, czasem nawet na siłę wmuszam w siebie), a-----l na razie zredukowałem do zera i w planach mam napić się raz na dwa tygodnie, bo jednak
Od 1 stycznia zacząłem mierzyć wagę i liczyć kalorie w apce Samsung Health (wszystko co jem to zapisuję i ważę, nie przekraczam dziennie wiecej niz 1700kcal), monitoruję ilość wypitej wody (2 litry dziennie, czasem nawet na siłę wmuszam w siebie), a-----l na razie zredukowałem do zera i w planach mam napić się raz na dwa tygodnie, bo jednak
Caracas +18
#antynatalizm
@teddybear69: No jak dla mnie, to się właśnie wyklucza. Taka decyzja nie może wynikać z moralności, jak moralność określa to, co jest dobre dla nas i z naszej perspektywy. To jest to samo niezrozumienie, co ludzie myślący, że ochrona środowiska ma służyć planecie, a nie ludziom.
Wg mnie prędzej namówisz tego, co nie chce, żeby miał (uleganie presji) niż tego co chce, żeby świadomie zrezygnował.
Zawsze mnie zastanawia, dlaczego ludzie tak silnie mówienie o czymś, szczególnie kontrowersyjnhm społecznie nazywają namawianiem do czegoś.
Manifestacja, jak sama nazwa wskazuje, ma służyć zamanifestowaniu jakiejś postawy/poglądu, więc jak chcą i mogą to manifestują (o ile
@666-666: może i się nie pchałem, ale jest zajebiście, niczego nie żałuję (no, może poza urodzeniem w jakimś normalnym klimacie)
@KsiezniczkaDunia: Mam najniższą dzietność w europie i prawie najniższa na świecie xD O co chcesz k---a walczyć? xD
Ktoś wam za to płaci, czy po prostu jesteście odklejeni?
@hellyea: W przypadku antynatalizmu akurat sprawa nie jest taka, jak z mówieniem o czymkolwiek. Jeśli rozmnażanie się jest sprzeczne z twoją moralnością, szczególnie przy argumentacji odwołującej się do braku prawa do decydowania o czyimś istnieniu, to rozwiązaniem jest po prostu się nie rozmnażać. Gdy chodzisz i organizujesz pikiety, to zasadniczo nasuwają się dwie
@teddybear69 w ogóle nie ma o czym dyskutować. Przetrwanie jest biologicznym imperatywem dla każdego gatunku. Jeśli ktoś uważa, że należy doprowadzić do wymarcia ludzkości, to zapewne jest po prostu chory psychicznie i potrzebuje pomocy. To, czy wykorzystuje argumenty pseudomoralistyczne, czy ekologiczne, nie ma żadnego znaczenia: wszystkie są tak samo durne i infantylne.
Jak byłem w
Komentarz usunięty przez moderatora
Faktycznie, widzę jednak po tym, jak mnie zacytowałeś, że to może nie do końca wybrzmiało z mojego komentarza, chociaż niewyrwane
Moim zdaniem lepiej redukować liczbę szkodników ludzkich pokazując im jak fajna jest bezdzietność, niż w ten sposób, bo im się tryb husarii włączy i na złość zaczną się mnożyć
@Ucho1899: To jest chyba ta sama koncepcja, co darcie mordy o ucięmiężeniu kobiet, kiedy Polska jest jednym z nielicznych krajów, gdzie przywileje kobiet są posunięte do absurdalnego wręcz stopnia - choćby wiek emerytalny