Wpis z mikrobloga

Ja cię kręcę kto mieszka we wspólnocie ten się w cyrku nie śmieje. W 2011r. wyremontowali elewację kamienicy. Przy okazji tego remontu zdemontowali wszelkie anteny z dachu. Również te do odbioru naziemnej TV DVB-T, Radia... Zaorali rozprowadzone po kamienicy przewody od tej isntacji zbiorczej... Przegłosowali sobie potem jakąś uchwałę zakazująca montażu anten idywidualnych i elo. xD Czaicie - czysto teoretycznie płacicie abonament RTV i nie możecie zamontować sobie anteny do odbioru telewizji. xD

No i teraz mam z nimi spór. Bo poszedłem poinformować że biorę technika do montażu anteny SAT bo wolę to niż naziemną, bo mam umowę na to. No i się zaczęło... Oczywiście jeden z lokatorów ma ich w pompie.Mieszka na pierwszym piętrze i od przynajmniej 2011r. wisi na elewacji jego antena SAT. Mało tego w 2014r. antena SAT pojawiła się na elewacji przy oknie jednej z członkiń zarządu. Zniknęła w 2017r. (wszystko wiem z historii zdjęć street view w google maps). Kołki i dziury są po dziś dzień.

Jeszcze bezczelnie piszą że masz sobie kupić kablówkę albo oglądać przez neta. W kamienicy jest tylko Orange i jakaś tam jedna kablówka. Nic więcej...

Jak chcesz oglądać bezpłatną naziemną to "nie bo nie".

Cytat z maila od zarządu:

"Jako wspólnota wyremontowaliśmy kilka lat temu kamienicę i zadecydowaliśmy przy tym, że demontujemy anteny na dachu oraz ograniczamy możliwość ich montażu w obrębie elewacji.
Uznaliśmy, że mieszkając w centrum miasta mamy dostęp do wszelakich innych form korzystania z telewizji, takich jak kablówka czy internet/światłowód. Dlatego nie zgadzamy się na montaż anteny."

Umowę na satelitę mam z poprzedniego mieszkania. W większości miejsc gdzie mieszkałem zawsze był sygnał SAT w gniazdku z instalacji zbiorczej. Jak nie było wieszałem antenę i już... a tutaj proszę...

Na kamienicy obok w sąsiedniej wspólnocie są trzy anteny SAT. Jedna na dachu, dwie indywidualne na elewacji. I wszystko cacy. Tak samo wyremontowana jak ta w której kupiłem mieszkanie. Byłem tam pogadać to się śmiali że mi ktoś robi problemy tutaj.

#zalesie #antena #antenasatelitarna #zyciewbloku #canalplus #cyfrowypolsat #polsatbox #satelita
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gtsmrl to jest stara kamienica. Mam tutaj jeszcze internet na kablu koncentrycznym XD

Ale pod Orange też już można się podpiąć… no ale generalnie problem rozwiązany.

Z tym że ci upierdliwi ludzie z „zarządu”. Zamiast mi pozwolić założyć antenę na stary uchwyt, po poprzednim właścicielu mieszkania, który jest już na kominie. To żeby coś postawić na swoim każą przyczepić antenę do uchwytu przymocowanego w ościeży mojego okna. Tym samym będą mieć
  • Odpowiedz