polecacie jakieś herbaty typowe zimowe? mogą być marketowe/saszetkowe czy jakieś do zamówienia liściaste na wagę. Chodzi mi o taki typowy setup: czarna herbata, imbir, jakaś pomarańcza, goździki itp. sporo pije teraz z basilura masala chai ale szukam jeszcze czegoś wyraźniejszego/lepszego.
@agsbajahs Jak zwykle przy #herbatach z--------ę odpowiedź nie na temat. Poleciłbym do herbaty po prostu przyprawy jak kardamon, cynamon i podobne mieszanki do owsianki. A dla sytości polecam śmietankę 30% i spieniacz. To jest dopiero herbata na zimę, Mongoły tak mniej więcej piją, a oni wiedzą co to zima
@agsbajahs: i co, znalazłeś coś? Właśnie też szukam jakiegoś zestawu dla siebie i drugiego na prezent. Co roku kupuje sobie zestaw Magic winter teekane ale już mi się trochę znudziło xd
@moniuszki: wypiłem dwie z tego zestawu, czyli grzaniec i masala chai i szczerze to dupska nie urywa, nawet nie wiem, czy w samym smaku to ta masala od basilura nie fajniejsza, bo tam pewnie więcej aromatów nawalili xD Co do grzańca co ładnie pachnie, ale sam smak to dosłownie popłuczyny.
@agsbajahs: ehh dzięki no ja też mam podobne odczucia, że mi to chyba te aromaty i jakieś wzmacniacze najbardziej smakują bo liściaste są dla mnie zbyt mdłe xD pozamawiam sobie z allegro zatem jakieś różne saszetkowe. Dziękuję bardzo za recenzję ( ͡°͜ʖ͡°)
#herbata
Jak zwykle przy #herbatach z--------ę odpowiedź nie na temat.
Poleciłbym do herbaty po prostu przyprawy jak kardamon, cynamon i podobne mieszanki do owsianki. A dla sytości polecam śmietankę 30% i spieniacz. To jest dopiero herbata na zimę, Mongoły tak mniej więcej piją, a oni wiedzą co to zima
@Bodhistawa: chai masala też może być ale bardziej chodzi mi o coś lepszego jakościowo, te basilury to głównie po prostu są aromatyzowane