Wpis z mikrobloga

@ZawszeMyjeKubkiOctem sory jakos mi umknelo to powiadomienie. Musisz podac jakies szczegoly nie wiem o co pytasz dokladnie. Ja gram texas holdem cash 6 osobowe stoly i na tym sie troche znam. Tak czy siak nauke musisz zaczac od tego jakie rece startowe rozgrywa sie z jakiej pozycji a jakie nie. Jak juz to opanujesz masz juz tylko 1000 innych rzeczy ;)
  • Odpowiedz
@Jestem_robotem123: No i tyle wiem. Jestem na etapie, na którym nie bankrutuje. Wpłaciłem 20$ i z nich dojechałem do ~150. Obecnie kręcę się koło 90$. Na stołach zwykłych jestem w stanie wygrywać, ale na zoom/rnc stoję w miejscu. Chciałbym być w stanie uzbierać na zoomie 150$. I w sumie nie wiem jak się zabrać za dalszą naukę? Skąd mam wiedzieć, że dane zagranie jest poprawne lub nie? Szczególnie, że często
  • Odpowiedz
@ZawszeMyjeKubkiOctem: GTO to ty się w ogóle nie przejmuj poki co. Jak już masz sensowne zakresy na preflopie, to warto zaopatrzyć się w jakiś program (nie wiem co teraz się uzywa, ja equilaba używałem).

Przykładowo, otwierasz z utg AJs jako bottom range, dajesz gosciowi ktory calluje cie na BU jakis sensowny
range i wypluwasz sobie randomowe flopy i patrzysz jak silna jest twoja ręką na różnych flopach. Prawdopodobnie okaże się
  • Odpowiedz
Jak sobie radzisz, żeby utrzymać skupienie przez kilka godzin? Mi po 1/1,5 spada bardzo i dużo trudniej grać

@ZawszeMyjeKubkiOctem: bardzo dobre pytanie, ja po czasie miałem wyczute że godzina z hakiem to jest mój max kiedy mogę grać A game, więc po prostu robiłem przerwy, 10,15 minut

kolejne pytanie, jak sobie posegregować wiedzę, żeby uczyć się kolejnych rzeczy. Podzielić to na flopy? Pozycję? Własne ręce? Kolory tych flopow i boardy
  • Odpowiedz