Wpis z mikrobloga

Jakieś sieci dają internet mobilny bez zobowiązań ale na nadajnikach Orange i T-Mobile? Bo mam PremiumMobile, widzę żę jest też w fajnych cenach OTVARTA - ale to jest na nadajnikach plusa, co okazuje się totalną padaką jak się przez tam moje rejony przejeżdża poza miastem.
#siecikomorkowe #gsm #lte #4g #5g #telefony #orange #tmobile
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@interpenetrate:

Pytanie ile GB/mc potrzebujesz?

- Orange na kartę ale trzeba tam przenieść numer z innej sieci za co dostajesz za darmo na rok 1000GB
- Redbull mobile, starter w żabce za 1zł i przez pół roku masz nielimitowany internet. Pierwszy mc 1zł, 5
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: na pewno mówisz o takiej ofercie do modemu internetowego mobilnego a nie o karcie SIM do telefonu?
Bo jeśli tak - to co do najcięższej k---y, place w tym premium mobile 2x tyle za 2x mniej 50zl za 200gb a Ty mi tu takie oferty wyciągnąłeś że aż nie wiem gdzie to sprawdzić.
  • Odpowiedz
@interpenetrate: ale karta z normalna ofertą glosowa chyba tez zadziala z modemie? Ja taka uzywam z 1000GB z orange ale racja, na starym telefonie ciagle wlaczonym do zasilania z udostepnianiem internetu. Sprawdza sie w 100proc. Co pol roku nowa karta i internet jest za free.
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: looool ale hacka zapodałeś teraz..
Czyli co, po prostu podłączam pod ładowarkę jakiś stary tel i działa jako hotspot wifi?

No dobrze, ale piszesz że ten 1TB za darmo na pół roku jest w Orange po przeniesieniu numeru. Czyli jak To robisz, przenosisz jakiś numer raz na pół roku tam?
  • Odpowiedz
@interpenetrate:

Tak tylko ze to nie jest tak niezawodne jak router z modemem LTE, pewnie zalezy od modelu telefonu. Jesli masz w szufladzie i masz na uwadze ryzyko ze np bateria moze spuchnac to tak. Kupowac specjalnie to ryzyko. Ja uzywam starego telefonu Redmi 5 na snapdragonie i dziala od 5 lat. Predkosci 40 do 50Mbit/s. Ale redmi 6 na mediateku sie zawieszal po kilku dniach.

W Orange ten pakiet 1TB
nieznamniepamietam - @interpenetrate: 

Tak tylko ze to nie jest tak niezawodne jak r...

źródło: 1000052988

Pobierz
  • Odpowiedz
@interpenetrate:

Jesli to internet do udostepnienia na laptopa w podrozy to zawsze mozesz miec ten sim w drugim slocie albo profil esim i udostepniac ze swojego telefonu.

Jesli ma pelnic funkcje domowego to zwykly router LTE jest o wiele lepszy. Ma silniejszy sygnal wifi, obsluzy wiecej urzadzen, mozesz podlaczyc zewnetrzne anteny.
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: Spoko, zajebisty motyw na internet na długo jak ktoś nie potrzebuje wiele transferu miesięcznie.
Chyba nawet go zrobię z tym numerem obecnym który mi się nie sprawdza a jest nowy, przeniosę go sobie tam i zgarnę ten 1tb i naściągam jakichś gierek ze steama xd

Ale raczej właśnie potrzebuję coś na router wifi. Czyli musiałbym patrzeć albo tego redbulla albo nju tak ogólnie? Aktualnie mieszkam tak c-----o, że muszę mieć coś
  • Odpowiedz
@interpenetrate:

Ten 1TB jest darmowy po przeniesiniu i wyrazeniu zgod marketingowych. Szukaj w internecie to znadna tajemna wiedza.

Nie wiem czy jest cos innego za 20zl. Te tanie oferty ro zwykle promocje na rok. Potem znow trzeba czegos poszukac. Nju jest na zasiegu
  • Odpowiedz
Ten 1TB jest darmowy po przeniesiniu i wyrazeniu zgod marketingowych

@nieznamniepamietam: chciałem to robić dzisiaj, i zdziwiłem się tym co zobaczyłem i chciałem doprecyzować. Czy ja to mam zrobić tutaj na stronie? Jest jakaś w jaki sposób przeniosę numer? Bo chodzi mi o to że piszesz że ten 1TB jest darmowy, natomiast tu pisze że płatny 45zł/mies i zastanawiam się czy w złym miejscu patrzę na ofertę czy jak
interpenetrate - >Ten 1TB jest darmowy po przeniesiniu i wyrazeniu zgod marketingowyc...

źródło: obraz_2024-11-26_133320068

Pobierz
  • Odpowiedz
@interpenetrate: To sa dwie odrebne sprawy. Jedno to 1000GB na rok i rok waznosci konta na odbieranie.

Drugie to rozmowy, smsy bez limitu i 8200GB na rok w paczkach co miesic jesli chcesz oplacac 45zl.

Oplacajac masz pierwsze i drugie, nie zasilajac masz tylko pierwsze. Aby wyrazic te zgody na informowanie o promocjach(raczej nikt nie wydzwania) nalezy wyslac sms o tresci tak na nr 80290.

Po przeniesieniu zainstaluj tez aplikacje
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: yyyy, czyli mam rozumieć że zaczynając z tą ofertą dostaje 1tb i rozmowy/smsy za tyle ile jest podaje w tabelce obok te 79gr, a potem po prostu nie płacę nic, więc rozmowy/smsy się blokują i zostaje sama paczka danych do wykorzystania na rok? Jak wtedy byłoby naliczone jeśli bym gdzieś zadzwonił?
  • Odpowiedz
@interpenetrate:

Dokladnie tak. Jesli nie wlaczysz tego 45zl i nie zasilisz nie zadzwonisz, nie wyslesz smsa. Zasilisz bedziesz mial w tej cenie po lewej. Z 1000GB przez rok korzustasz za darmo.

Dopoki nie wlaczysz no limit za 45zl/mc obowiazuje ten cennik 79gr przez rok. Po roku nalezaloby wykupic kolejny rok waznosci za 29zl(albo 10 jiz nie pamietam)
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: myślisz że ta simka pójdzie w routerze 4glte?
Jeśli bym z niej zadzwonił, wtedy jak rozumiem w apce pojawiła mi się pozycja że należy uiścić opłatę ileś tam za ileś minut rozmowy tak?
Czy jest opcja zablokować jakoś połączenia/SMS z tej karty/numeru w apce czy w jakiś inny sposób, żeby czasem to gdzieś nie nabiło kosztów?
  • Odpowiedz
@interpenetrate:

Nie mam pojecia, ale raczej operatorzy nie blokuja uzywania takich kart w routerach. Przeciez to za darmo, nawet jak nie zadziala mozesz miec w portfelu zapasowa do telefonu.

Jesli bedziesz jej uzywal do internetu to nie zasilaj i masz zero zlotych na koncie wiec nigdzie nie zadzwonisz, niczego nie
  • Odpowiedz
@interpenetrate:

Na telefonie mam vectre za 20zl w abo bezterminowym mam 30GB ale potem bez limitu z predkoscia 1Mbit/s, rozmowy, smsy i to na czym mi tez zalezy 12GB w roamingu UE ktore sa zuzywane po tych krajowych. Moze nie najtaniej ale mi odpowiada i ma zasieg play i orange.

W drugim sim mam 1900GB Plusa ale wylaczone bo 2 aktywne sim zuzywaja wiecej energii. Pelni funkcje awaryjnego dostepu tak
  • Odpowiedz
@interpenetrate: musi się przenieść i aktywować w sieci Orange. Jeśli robiłeś to przez kuriera to kwestia ok. tygodnia. Jak dostaniesz kartę sim będzie na niej zupełnie inny tymczasowy numer dopiero potem aktywuje się ten przeniesiony. Powinieneś był widzieć datę przeniesienia na etapie składania wniosku.
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: Ok, poruszam się w całej tej sprawie dalej. Jestem w Mój Orange. Teraz tak, co ja mam w jakiej kolejności zrobić

W aplikacji moj orange mozesz jeszcze dodatkowo odebrac 100GB.

Mozesz tez wlaczyc na pierwszy mc to 45zl za 1zl i na miesiac przyznadza ci pierwsza paczke danych wiec z tych 1100GB bedziesz korzystal od drugiego oszczedzajac te promocyjne gigabajty.

Jesli sie na to zdecydujesz bedziesz musial zasilic za 5zl to wlacz
interpenetrate - @nieznamniepamietam: Ok, poruszam się w całej tej sprawie dalej. Jes...

źródło: 1000008039

Pobierz
  • Odpowiedz