Wpis z mikrobloga

Czy nadpłacał ktoś z Was leasing w VWFS? Z Tabeli Opłat i Prowizji wynika, że koszt zmiany harmonogramu to 50zł + VAT. Czy nadpłata wiąże się jeszcze z innymi kosztami, które nie zostały wymienione w tabeli opłat, przykładowo przygotowanie aneksu? Oczywiście nadpłata bez skracania okresu, jedynie zmniejszenie przyszłych rat.

#leasing #vwfs
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Mondez: dostałem informacje od VWFS:

Nie ma dodatkowych kosztów. Po zrobieniu symulacji jest wystawiana faktura za przygotowanie symulacji i po akceptacji zmiana zostaje wprowadzona do systemu.

Prawdę mówiąc, nie do końca im wierzę, że nie ma tam dodatkowych kosztów za aneks lub inne dokumenty. Pewnie zweryfikuje w praktyce w grudniu.
  • Odpowiedz
@konradinho: Doczytałem, że 2 % wartości początkowej auta jak chcemy skrócić czas leasingu. Ale właśnie też nie znalazłem w tabelach jak chcemy zmniejszyć ratę. Daj znać bo zamierzam też nadpłacić w najbliższej przyszłości i właśnie zmniejszyć ratę :)
  • Odpowiedz
  • 0
Cały proces trwa długo, ponieważ muszę czekać na odpowiedź kilka lub nawet kilkanaście dni na portalu klienta. Wygląda na to, że opłata to jedynie 50 zł/netto za przygotowanie harmonogramu. Dzisiaj dostałem taki dokument w portalu klienta, faktura nie została jeszcze wygenerowana ale pewnie po świętach już będę mógł ją opłacić.
konradinho - Cały proces trwa długo, ponieważ muszę czekać na odpowiedź kilka lub naw...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz