Wpis z mikrobloga

Dzisiaj w zasadzie pierwsze, całodniowe sprawdzenie zabawy #czypokonampozyczke

Dla przypomnienia i nowych osób - sprawdzam się, wziąłem trochę ponad 100 tysięcy złotych pożyczki (odsetki to ~800 złotych miesięcznie, a jak wiecie niedawno urodził mi się Syn, a więc podatnik polski zapłaci za zabawę, o ile oczywiście nie stracę kapitału).
Jestem inwestorem z wieloletnim stażem, który robi circa średnio te 24, czy tam 25% netto na portfelu. Bardzo konserwatywnym.

Jednocześnie złamałem całą zabawą swoją zasadę "dobry zwyczaj, nie pożyczaj" - ale w życiu nie tyle trzeba, co można wielu rzeczy próbować.
To żebyśmy mieli jasność.

Inwestycje rozpoczęły się 13.11 w okolicach godziny 14.
Połowa kapitału to dolar, nabywany po 4,0885. Obecny kurs dolara: 4.1196.
Zakupione akcje, tym razem już nazwane:
AT&T niewielki plus.
Intel - ładny plus.

Na polskim rynku all in w #meczennicypkn - też ładna górka.

Cel to dolar po 4,25, potencjalna neutralna odcinka kwartalniaczka na AT&T, odbicie na Orlenie i Intel domykający lukę.
NIby samograj, ale takich zwierząt, jak jednorożców - nie ma.

Obecnie, po 24 godzinach - jakieś 3500 brutto do przodu na papierach.

I technicznie MÓGŁBYM już zamknąć pożyczkę i inwestycję. Jestem zadowolony. Kilku szczekającym Wykopkom mógłbym podesłać papier toaletowy na mój koszt z pozdrowieniami.

Patryk inwestuje, Patryk radzi, Patryk nigdy Was nie zdradzi.

#gielda #zabawa #sprawdzamsie i dodaję tag, który lepiej by się sprawdził #pieniadzelezanaparkiecie
p.....6 - Dzisiaj w zasadzie pierwsze, całodniowe sprawdzenie zabawy #czypokonampozyc...

źródło: ZabawaDzien1

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patryk_66: all in orlen na polskiej giełdzie to się nie może źle skończyć przy tych poziomach. Generalnie szanuję za podejście konserwatywne, ale nadal uważam, że jak narwany świeżak zobaczy Twój sukces i będzie chciał go powtórzyć, to mu może łapki upier.... przy samej dupie i zostanie nie tylko bez pieniędzy, ale z długiem ¯\(ツ)/¯

Wczoraj nie doczytałem, że masz taki duży staż na giełdzie.
  • Odpowiedz