Aktywne Wpisy

Linnior88 +43
Co myślicie o tym zapraszam do dyskusji

źródło: temp_file8589288416498437442
Pobierz
vieniasn +63
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
Dla przypomnienia i nowych osób - sprawdzam się, wziąłem trochę ponad 100 tysięcy złotych pożyczki (odsetki to ~800 złotych miesięcznie, a jak wiecie niedawno urodził mi się Syn, a więc podatnik polski zapłaci za zabawę, o ile oczywiście nie stracę kapitału).
Jestem inwestorem z wieloletnim stażem, który robi circa średnio te 24, czy tam 25% netto na portfelu. Bardzo konserwatywnym.
Jednocześnie złamałem całą zabawą swoją zasadę "dobry zwyczaj, nie pożyczaj" - ale w życiu nie tyle trzeba, co można wielu rzeczy próbować.
To żebyśmy mieli jasność.
Inwestycje rozpoczęły się 13.11 w okolicach godziny 14.
Połowa kapitału to dolar, nabywany po 4,0885. Obecny kurs dolara: 4.1196.
Zakupione akcje, tym razem już nazwane:
AT&T niewielki plus.
Intel - ładny plus.
Na polskim rynku all in w #meczennicypkn - też ładna górka.
Cel to dolar po 4,25, potencjalna neutralna odcinka kwartalniaczka na AT&T, odbicie na Orlenie i Intel domykający lukę.
NIby samograj, ale takich zwierząt, jak jednorożców - nie ma.
Obecnie, po 24 godzinach - jakieś 3500 brutto do przodu na papierach.
I technicznie MÓGŁBYM już zamknąć pożyczkę i inwestycję. Jestem zadowolony. Kilku szczekającym Wykopkom mógłbym podesłać papier toaletowy na mój koszt z pozdrowieniami.
Patryk inwestuje, Patryk radzi, Patryk nigdy Was nie zdradzi.
#gielda #zabawa #sprawdzamsie i dodaję tag, który lepiej by się sprawdził #pieniadzelezanaparkiecie
źródło: ZabawaDzien1
PobierzWczoraj nie doczytałem, że masz taki duży staż na giełdzie.
ale oczywiscie powodzonka i zysków zyczę!