Aktywne Wpisy
BarkaMleczna +139
Dlaczego coś tak ekstremalnego jak pełny rękaw tatuaży jest ostatnio tak powszechne?
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
Mircy, przychodzę do was z prośba.
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
I mówię to jako pół konfederata, ktory za mlodu nienawidził konfy ale jak ruch narodowy sie do niej przyłączył to zaakceptował częśc ich poglądów.
To jest żałosne że nie ma w polsce czy nawet europie partii, która zarowno będzie tak jak konfa (zakaz lgbt, imigrantów, ue, ekologii, szczypawek) i taka jak lewica (zakaz dzialaności gospodarczej, likwidacja blachosmrodów, wzrost pensji minimlanej 10% rocznie, wysokie zasilki dla bezdomnych i niepelnosprawnych, kara za ghosting/brak savir vivru/brak daniny dla meneli)
Nie ma na kogo głosowac i nię będę glosował w wyborach. Albo w uj kaptalistyczna partia która gardzi słabszymi ludźmi i przekrzywia katolicyzm (konfa) albo pis który sprowadza się do kłamania i oligarchii, albo lewica która nie jest lewicą tylko tęczowym kapitalistycznym bantustanem. Tak narzekamy na komunę a nigdy jej po rozpadzie zssr nie mieliśmy.
#bekazpodludzi #bekazlewactwa #bekazprawakow #kapitalizm #antykapitalizm #socjalizm #usa #musk #mentzen #braun #zalesie #gorskiezale #wybory #wyboryprezydenckie2025 #polityka
@TS_X9: #mimowszystkopisowiec XD dobrze ze sie nie kryjecie z tym XD
@drobazdy: jest w tym troche racji
@TS_X9:
Zresztą, od paleolitu słyszy się że konfopis, to czego właściwie oczekujecie? Że konfiarze będą was przepraszać czy co? XD
Durne wykopki
@drobazdy: przecież oni by dostali max 10%, nawet jakby PiS wystawił Sasina czy tam Suskiego, a platforma Pomaską, albo Belzebuba