Aktywne Wpisy
JoeGlodomor +1059
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
gymw8nhnzd +85
Byłem sceptycznie nastawiony do elektryka, ale kolega sobie mocno zachwalał i spróbowałem:
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
#nieruchomosci
Czego nie potrafi państwo? Cegły myk myk myk jako tako kwadrat postawić, papą przykryć i gotowe.
A najlepsze że pewnie połowa Polski mieszka w budynkach zbudowanych przez to przebrzydłe państwo za PRLu
A deweloperzy potrafia?
Postawili chociaż jeden blok gdzie nie śmierdzi z wentylacji od sasiada, albo nie słychac jak ktos mowi w pionie w ciagu ostatnich kilku lat?
@Byter: właśnie miałem to napisać 50 lat temu państwo potrafiło budować, nagle gdy rozrosl się sektor prywatny, państwo już budować bloków nie potrafi
Ta wypowiedź to taka bezczelna gęsta mela na ryj młodych ludzi co się słabo urodzili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kurde czyli ja mam od 40 lat zwidy, że mieszkam w blokach wybudowanych przez Państwo. Wyjrzę przez okno to też mam zwidy, że widzę bloki wybudowane przez Państwo. I to taki sensownie zaplanowane. Z przedszkolem w środku, placami zabaw o dużej powierzchni...
@Wielka-Polska-Betonowa: w koncu znajomy stanoskiego
@Wielka-Polska-Betonowa: Co cię śmieszy? Przecież wiadomo, że wolny rynek jest wtedy, jak państwo sztucznie stymuluje popyt, aby ceny rosły.
No cyrk
Państwo niema własnych developerów z logiem polski walczącej którzy ochoczo czekają na budowę mieszkań obywatelom.
Budowa mieszkań przez państwo to prezent dla developerów. Ten sam developer który stawia kurniki inwestycyjne i musi ich sprzedać z 50% przed wbiciem łopaty, musi reklamowac inwestycje na necie i w radiu, musi wszystko dobrze policzyć żeby zarobić na koniec i i tak nie wiem czy sprzeda mieszkania wszystkie w rok dwa czy
@Byter: nie potrafi niczego gdzie trzeba konkurowac z sektorem prywatnym, a idealnym przykladem jest poczta polska - od monopolisty do bankruta